Υπουργός του Αλέξη προωθεί την συμπεθέρα του στο υπουργείο Πολιτισμού

Του Γιώργου Ροδάκογλου

Εάν έφτανε στα αυτιά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ένας υπουργός του, προωθεί την συμπεθέρα του, σε ανώτατη διευθυντική θέση υπουργείου σίγουρα αυτό δεν θα γινόταν ποτέ, για λόγους αρχής.

Ωστόσο ο φρεσκοορκισμένος υπουργός επιθυμεί διακαώς να τοποθετηθεί η συμπεθέρα του στη καρέκλα της Γενικής Γραμματέας Πολιτισμού ή της Διεύθυνσης του υπουργείου και ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο προκειμένου να ικανοποιήσει την ελπίδα της, αλλά παράλληλα να μη βγουν μαζί, κόκκινη κάρτα.
Η κυρία που αναζητεί μια άλλη θέση πολύ κοντά στην εξουσία, ήδη υπηρετεί σε υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ και εμφανίζεται ως πολέμια της ανασκαφής της Αμφίπολης.
Το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού εάν αυτό καταστεί εφικτό τότε τα συμπεθέρια θα είναι πολύ κοντά, όχι μόνο οικογενειακώς, αλλά και με παρεμφερείς αρμοδιότητες στην Αθήνα.
Η πρόταση αναμένεται να τεθεί σύριζα και αξιοκρατικά στο νέο αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού. Οι φήμες όμως ως προς τη συγγένεια και ανεξάρτητα με τα επαρκή φόντα της φιλόδοξης συμπεθέρας του υπουργού, ήδη κυκλοφορούν στα πηγαδάκια μιας κυβέρνησης δεκαπέντε μόλις ημερών.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν ο υπουργός που στηρίζει την οικογενειοκρατία θα τα καταφέρει. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον θα του τραβήξουν το αυτί και δεν αποκλείεται να δει και την πόρτα εξόδου για παραδειγματισμό.

thousandnews.gr