Υπερχείλισε ο Στρυμόνας – Σε συναγερμό η Π.Ε. Σερρών

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει στους δήμους Βισαλτίας, Εμ. Παπά και Νέας Ζίχνης μετά την απειλή του ποταμού Στρυμόνα να πλημμυρίσει… αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς ο μεγάλος όγκος του νερού από την λίμνη Κερκίνη που χύθηκε στο ποταμό, αύξησε επικίνδυνα τη στάθμη του. 

Στον Αχινό, το Θολό και την Μαυροθάλασσα.έσπασαν τα αναχώματα και πλημμύρισαν ήδη χιλιάδες στρέμματα.

 

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έχουν προβεί στην πρόσκαιρη οχύρωση του Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο. Η Π.Ε Σερρών με κατεπείγον αίτημα της ζητά από το Υπ.Προστασίας του Πολίτη να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ, σήμερα, από το πρωί, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μωυσιάδη επισκέπτεται τα πλημμυρισμένα σημεία..Αξίζει να σημειωθεί πως σε επιφυλακή, καθ΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα, βρίσκονταν οι υπηρεσίες του Δήμου Εμμανουήλ Παπά. Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει απειλητικά η στάθμη του ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να προχωρήσει το Σάββατο σε ενίσχυση του αναχώματος στην περιοχή του Πεθελινού..

Πιο συγκεκριμένα από το πρωι του Σαββάτου και μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μηχανήματα του Δημου μετέφεραν χώμα για την ενίσχυση σημείων του αναχώματος, παρουσία του Δημάρχου Εμμανουηλ Παππα και των αρμοδίων αντιδημάρχων, που επέβλεπαν το συντονισμό του δύσκολου εγχείρηματος. Στόχος να προφυλαχθούν οι γύρω περιοχές από την υπερχείλιση του ποταμού και ειδικότερα το Πεθελινό, που βρίσκεται στο ίδιο υψόμετρο με τον Στρυμόνα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ

Εν τω μεταξύ, προβλήματα απο τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο σύνολο του Δημου Εμμ. Παππά, και κυρίως στο Βαλτοτόπι όπου πλημμύρισαν σπίτια και αυλές, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τάφρος της Μπελιτσας και των περιφερειακών αποστραγγιστικών καναλιών.Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και όλοι είναι σε επιφυλακή.