Υπάρχουν και πεζοί που δεν σέβονται τον ΚΟΚ

Όταν πηγαίνεις για να δώσεις εξετάσεις για Διπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο ή μηχανή από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις είναι να σέβεσαι και να δίνεις προτεραιότητα στους πεζούς.

Για να μην πω ότι δεν έχεις καμμία τύχη, αν χτυπήσεις έστω και ελαφρά πεζό.

Έχει γίνει αναφορά ομως στο τι δεν κάνουν καλά οι πεζοί σχετικά με τον ΚΟΚ?

Οι διαβάσεις πεζών έχουν γίνει για να μπορούν να τις διασχίζουν οι πεζοί. Συμφωνοι.

Οδηγοί καθημερινά διαπιστώνουν πως πολλοί είναι οι πεζοί που δεν διασχίζουν τον δρόμο από τις διαβάσεις, αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω και απαιτούν να περάσουν τον δρόμο, αδιαφορώντας αν περνά αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι πεζοί είναι πετάγονται στην κυριολεξία στον δρόμο, χωρίς να βλέπουν και δεν τους ενδιαφέρει αν εκείνη την ώρα παίρνουν αυτοκίνητα. Με την πλάτηγυρισμένη και τρέχοντας δεν βγαίνουμε ποτέ στον δρόμο και εντελώς ξαφνικά.

Αφήστε που αντί να βαδίζουν στο πεζοδρόμιο, θέλουν και τους ευχαριστεί να βαδίζουν στον δρόμο δίπλα στα αυτοκίνητα που κινούνται η είναι παρκαρισμένα.

Επίσης παρατηρείται το εξής, σε διασταύρωση όπου οι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργούν, την ώρα που για το αυτοκίνητο υπάρχει πράσινο φανάρι και κόκκινο για πεζούς, τοτε αποφασίζουν να διασχίσουν τον δρόμο. Μάλιστα απορούν κιόλας γιατί δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο βλεπωντας έναν πεζό.

Διαλέγουν να περάσουν λίγο πιο κάτω από διάβαση πεζών ή φανάρι”

Άλλοι πατούν την λωρίδα για τα ποδήλατα, ενώ δίπλα τους υπάρχει πεζοδρόμιο.

Σύμφωνοι, είναι γαϊδουρια και έλλειψη παιδείας να μην σταματούν οδηγοί σε διαβάσεις πεζών. Όμως δεν σημαίνει ότι ένας πεζός θα κάνει τα παραπάνω παραπτώματα που αναφέρθηκαν.

Συμπέρασμα? Θα πρέπει να σεβόμαστε τον ΚΟΚ και ως πεζοί να μην κάνουμε τόσα λάθη. Σίγουρα ο οδηγός έχει ευθύνες, αλλά να είμαστε και λίγο προσεκτικοί.