Βρήκαν συντρίμμια από Γερμανικο βομβαρδιστικό στον Στρυμονικό κόλπο!

Ιούνιος 2016, κατά τη διάρκεια της έρευνας κατάδυσης στον Στρυμονικό κολπο, η ομάδα του UFR βρήκε συντρίμμια αεροσκαφών.
Πιθανως ανήκουν σε γερμανικό
βομβαρδισμό Ju88


Την ομάδα αποτελούσαν 
ο Βασίλης Μεντογιάννης, ο
Αναστάσης Αγάθος, ο Γιώργος Καρέλας.
Η έρευνα αυτή είναι να αξιολογηθεί απο
το αρχαιολογικό δυναμικό εντοπισμού 
και καταμέτρησης 
επιπέδων και ναυαγίων στον κόλπο του
Στρυμονικου.

Αυτό ήταν μαύρο με λευκό περίγραμμα παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στα γερμανικά τανκς. Το Balkenkreuz τοποθετήθηκε και στις δύο πλευρές της ατράκτου ενός αεροσκάφους στο μέσο μεταξύ της μονάδας πτέρυγας και ουράς. Επίσης ζωγραφίστηκε στα φτερά, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια. Αυτό υπογράμμισε τη σημασία του εντοπισμού φίλων και εχθρών σε μια εκστρατεία όπου η στενή συνεργασία μεταξύ αεροσκαφών επίγειας επίθεσης και βομβαρδισμών κατάδυσης και των θωρακισμένων δυνάμεων ήταν βασικό χαρακτηριστικό του Blitzkrieg.
Τα αεροσκάφη της Γερμανικής Λεγεώνας Condor που συμμετείχαν στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο επαναδιατυπώθηκαν, καθώς η Γερμανία δεν ήταν επίσημα σε πόλεμο εναντίον της Ισπανικής Δημοκρατίας. Αντί για το Balkenkreuz και το Hakenkreuz, έφεραν ένα άσπρο σταυρό της Αντρέας σε μαύρο κύκλο και στις δύο πλευρές της ατράκτου, ενώ τα πτερύγια και τα πηρούνια είχαν ένα μαύρο σταυρό της Αντρέας σε λευκό φόντο. Η εμφανής κόκκινη / άσπρη / μαύρη σβάστικα βαμμένη πάνω σε πτερύγια και πηδάλια απορρίφθηκε και αντικαταστάθηκε στα τέλη του 1938 από ένα απλό μαύρο σβάστικα, συχνά με ένα λεπτό λευκό περίγραμμα. Στην περίπτωση των αεροπλάνων ασθενοφόρων, ο ασπρόμαυρος Balkenkreuz αντικαταστάθηκε από ένα κόκκινο σταυρό σε ένα κυκλικό λευκό φόντο.
Αργότερα στον πόλεμο, υπήρχαν διάφορες παραλλαγές στο θέμα Balkenkreuz. Για σκοπούς καμουφλάζ, ο σταυρός συχνά περιγράφεται μόνο σε λευκό ή μαύρο με το κέντρο αριστερά στο βασικό χρώμα.

(Αεροσκάφη του Luftwaffe, 1935-1945 Εικονογραφημένος οδηγός)