Βλάκα θεωρεί η Χρυσούλα Παλιαδελη τον βουλευτη των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρη Καμμένο

του Γιώργου Ροδάκογλου
Βλάκα θεωρεί η αρχαιολόγος Χρυσούλα Παλιαδέλη τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο γνωστό από την πρόσφατη επίθεση του στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Αφορμή του σχολίου αυτή τη φορά η μακάβρια ανάρτηση του βουλευτή να χρησιμοποιήσει το ολοκαύτωμα του Άουσβιτς για να αποδοκιμάσει το «Μένουμε Ευρώπη».
«Μήπως να μεταγραφεί σε άλλο κόμμα ο κύριος, τέτοιο βλακ χιούμορ σπανίζει» γράφει η αρχαιολόγος.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δημήτρης Καμμένος ανήρτησε φωτογραφία από την είσοδο του ‘Αουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, ενώ αναφέρει: «Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάσει θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» ενώ σε ένα άλλο σχόλιο του καλεί τον πρωθυπουργό να γυρίσει πίσω.
Το θέμα όμως έχει και συνέχεια αφού έξω από τη βουλή λίγο έλλειψε να πιαστεί στα χέρια με την εκπρόσωπο ενημέρωσης των ΑΝ.ΕΛ όταν εκείνη καταδίκασε την ενέργεια του.
Άμεση είναι του Κεντρικού Ισραληλιτικού Συμβουλίου «Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. «Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΣ.
Την ανάρτηση του Δημήτρη . Καμένου έσπευσε να αποκηρύξει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη διευκρινίζοντας ότι δεν απηχεί τις θέσεις του κόμματος. Οι δυο βουλευτές όμως λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια στον προαύλιο χώρο της βουλής όπως αναφέρει δημοσίευμα του Thetoc.
Ο Δημήτρης Καμμένος άρπαξε από το πέτο την κυρία Χρυσοβελώνη και τσακώθηκε δημοσίως στο προαύλιο της βουλής. επειδή η τελευταία ως εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ καταδίκασε την ενέργεια του. «Τι ήταν αυτό που έγραψες; Νομίζεις ότι εκφράζεις το κόμμα με όλα αυτά; Τι έχεις κάνει εσύ για τους ΑΝΕΛ; Το μόνο που φρόντισες να κάνεις ήταν να βολέψεις τους δικούς σου και νομίζεις ότι αυτό είναι αντίσταση στα μνημόνια; Απάντησέ μου » φέρεται να της είπε σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες αναφερόμενος στο γεγονός ότι στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εργάζεται η κόρη της. Και συνέχισε αρπάζοντας την από το πέτο « μην ξανατολμήσεις σε ανακοίνωσή σου να βάλεις το όνομά μου μέσα».
Η Mαρίνα Χρυσοβελώνη θορυβημένη από την επίθεση κάλεσε τον βουλευτή να επιδείξει ψυχραιμία ενώ τον απείλησε βγάζοντας το κινητό της ότι θα ειδοποιήσει τον Φρούραρχο για τα περαιτέρω. Μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους όχι μόνο επιβεβαίωσε το επεισόδιο αλλά αποκάλυψε ότι ο βουλευτής την έπιασε από το πέτο. Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ αποκάλυψε επίσης ότι της είπε «Άντε από εδώ κοριτσάκι μου που σε έχουμε και σε ταίζουμε. Δεν θα ξαναβάλεις το όνομα μου σε ανακοίνωση σου» ενώ τον καλούσε να λυθεί η παρεξήγηση στα γραφεία και όχι σε κοινή θέα.
Η περίπτωση Καμένου ανησυχεί τους ΑΝ.ΕΛ για την εικόνα τους σε σχέση με τις αρχές που εκπροσωπούν.
Ο βουλευτής της Β’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά από τις 12 Ιουνίου 2015 ζητάει με επερώτηση του να πληροφορηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού αν προκύπτουν τυχών ευθύνες σχετικά με το εάν τηρήθηκαν ή όχι οι διεθνείς αποδεκτές μεθοδολογίες και πρακτικές κατά την διάρκεια της ανασκαφής στον τύμβο Καστά. Επίσης ζητάει να μάθει ποιός ευθύνεται για την επαίσχυντη, όπως την χαρακτηρίζει, επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανασκαφής. Η επερώτηση με τη μορφή ρεπορτάζ κάνει αναφορά μέχρι και στο λαϊκό τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη που άκουγαν οι εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών. Το θέμα που προέκυψε έφτασε έως το γραφείο του Προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και σύμφωνα με πληροφορίες η επερώτηση αρχικά θεωρήθηκε ιεραρχικά δομημένη ωστόσο δεν παραβλέφθηκε το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η κυρία Κόλλια για την Κατερίνα Περιστέρη αλλά και με τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ πριν ένα χρόνο στη ΔΕΘ για τον μεγαλοπρεπή τάφο και τα πολλαπλά οφέλη που δημιουργεί στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ανασκαφή. Συνεργάτης του κυρίου Καμμένου παρατήρησε μάλιστα ότι η επερώτηση είναι ελλιπής. Η νέα ενέργεια του βουλευτή Πειραιώς έφτασε και πάλι έως το γραφείου του Πάνου Καμμένου και σύμφωνα με πληροφορίες η στάση που τηρεί σε ορισμένα θέματα απασχολεί έντονα τον Πρόεδρο.

thousandnews.gr