Βαλάντης Μακράκης: «Μην αφήνεις να αποφασίσουν για σένα χωρίς εσένα»

Η πορεία μου με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινά το 2014 με τον Κ.Μελίδη. Έκτοτε πλέον είμαι δημοτικός σύμβουλος με την ελάσσονα αντιπολίτευση. Ο λόγος με την ενασχόληση μου στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένας. Μην ρωτάς τι έχουν κάνει οι άλλοι για σένα, ρώτα εσένα τι έχεις κάνει για τους συμπολίτες σου, αν μπορείς να βοηθήσεις και δεν το κάνεις τότε μην ρίχνεις ευθύνες σε άλλους.Μην αφήνεις να αποφασίσουν για σένα χωρίς εσένα

 

Ύστερα από πολλά χρόνια έρχεται στο εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική. Τι σημαίνει αυτό; Συμμετοχή αρκετών δημοτικών συμβούλων, δηλαδή αρκετοί αντιπρόσωποι, που το μόνο κοινό που θα τους ενώνει είναι ένας καλύτερος Δήμος. Πιο λειτουργικός. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται για μια αποτελεσματική διοίκηση είναι ο διάλογος. Να μπορούν να ακούγονται όλες οι φωνές, διότι αυτό μας επιτάσσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όχι ακραίες φωνές, φωνές που το μόνο όφελος τους είναι ένας καλύτερος Δήμος.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τους Συνοικισμόυς Αγίου Αθανασίου και Φλωρίνης. Δύο συνοικίες τόσο κοντά από το κέντρο, μόλις 1,5 χιλιόμετρο, αλλά χιλιάδες μίλια μακριά από το βλέμμα τον εκάστοτε δημάρχων. Ό σκοπός μου είναι ένας, να πείσω το δημοτικό συμβούλιο να επενδύσει στις συνοικίες των Ρομά, διότι έτσι επενδύουν στον πολιτισμό, στην εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων, στην καταπολέμηση μικρών ή μεγάλων εγκληματικών ενεργειών.  Σε έναν Δήμο με ίσα δικαιώματα αλλά και ίσες υποχρεώσεις. Άν καταφέρω αυτό, πιστεύω πως θα έχω βάλει κι εγώ ένα λιθαράκι για την ευημερία αυτής της Πόλης. Κλείνοντας την απάντηση μου θα τονίσω το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο των Σερρών που πρέπει να επιλυθεί οριστικά και θα συμβάλλω τα μέγιστα σ΄αυτό.

Πιστεύω ότι το δυνατό  σημείο της πόλη μας είναι ο παλαιός γραφικός τής χαρακτήρας.

Τα στενά της που συνεχώς μαζεύουν και περισσότερο κόσμο. άρα μία καμπάνια πού θα αναδείξει όλα αυτά τα γραφικά σημεία, την Ακρόπολη μας, τα τόσο όμορφα Μουσεία που έχουμε στην πόλη, αλλά και το Αυτοκινητόδρομιο. Όλα αυτά φυσικά πρέπει να βελτιωθούν. Δεν πρέπει να υπάρχουν π.χ. εμφανείς κάδοι σκουπιδιών σε όλα αυτά τα γραφικά σημεία, αλλά υπόγεια. Ούτε γύρω από τα κεντρικά Μουσεία.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης είναι ένας Άνθρωπος με περγαμηνές και αναγνωρισμένος από όλους τους Σερραίους, γνωστός για τον έντιμο βίο του και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Όλα αυτά με έκαναν να συστρατευθώ μαζί του. Προπάντων όμως είναι ο Άνθρωπος του διαλόγου και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.