Τουριστικό αξιοθέατο οι «αιώνιες κατοικίες» των Καραμανλήδων

Μετά τον ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ομώνυμη πλατεία και το παραδοσιακό πατρικό σπίτι στην Πρώτη Σερρών,το τρίτο δημοφιλέστερο σημείο για τους τουρίστες είναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το νεκροταφείο της περιοχής με τους τάφους των «Καραμανλήδων»! Μικρή, αλλά σταθερή επισκεψιμότητα παρατηρείται στο νεκροταφείο της Πρώτης Σερρών που βρίσκεται απέναντι από το Στάδιο «Αχιλλέας Καραμανλής» ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Λίγα βήματα από την είσοδο του νεκροταφείου και ο πρώτος οικογενειακός τάφος που συναντά κανείς είναι του πατέρα και της μητέρας του «Εθνάρχη» Γεωργίου και Φωτεινής Καραμανλή. Αμέσως μετά ο επισκέπτης συναντά τα αδέλφια του (Εθνάρχη) Γραμμένο και Αλέξανδρο Καραμανλή (πατέρα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή). Μάλιστα, έχει προβλεφθεί και περαιτέρω ανοικτός χώρος για την οικογένεια των «Καραμανλήδων» που μέχρι σήμερα παραμένει κενός. 

Αρκετοί είναι οι τουρίστες που συγκινούνται και φωτογραφίζουν μόλις αντικρίζουν τους τάφους και μάλιστα δεν διστάζουν να τους συγκρίνουν με τους «Τάφους των Βενιζέλων» στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι στα Χανιά