«Τον Ιούνιο θα κριθεί αν η χώρα αντέξει στην Ευρωζώνη» – Τι έλεγε η Κόλλια

Πριν από λίγους μήνες είχε θεωρηθεί ως αυτογκόλ από τη κυβέρνηση. Η ίδια η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχα έθετε εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη δηλώνοντας ότι αυτό θα κριθεί τον Ιούνιο. Την είδηση αυτή που είχε προκαλέσει το Φεβρουάριο πολλά ερωτηματικά μας θύμισε το Δίκτυο Τηλεόραση μέσα από το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων.    

Πιο συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά άφηνε επί της ουσίας ανοιχτό έως τον Ιούνιο ένα ενδεχόμενο Grexit!

«Ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και τότε θα κριθεί αν πραγματικά η χώρα μας θα αντέξει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη, που θέλουμε να μείνει, αλλά όμως χωρίς να πεινάει ο κόσμος, χωρίς να πεθαίνει» είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσαρουχά.

Η δήλωση είχε προκάλεσε αντιδράσεις, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο να καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη δήλωση που θέτει σε αμφιβολία τις αντοχές της χώρας μας, αναθερμαίνει τα εφιαλτικά σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, θέτει σε αμφιβολία τις δυνατότητες, αλλά και τις προθέσεις της συγκυβέρνησης Αλ. Τσίπρα-Π. Καμμένου» ανέφερε τότε ο κ. Κουμουτσάκος καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για το ζήτημα.