Το πρόγραμμα του Φεστιβαλ της Αμφίπολης

Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στο Φεστιβάλ Αμφίπολης που μετρά φέτος 16 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας.

Φέτος, το Φεστιβάλ Αμφίπολης που γίνεται με την υποστήριξη του δήμου Αμφίπολης και των δήμων Δράμας και Παγγαίου , προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων , κινηματογραφικών προβολών, εκθέσεων φωτογραφίας εικαστικών εκθέσεων και μουσικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών. Ανάμεσα τους ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας, η Νατάσσα Μποφίλιου κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης σε μία έκταση 12 στρεμμάτων χωρητικότητας 3.500 θέσεων.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα .

Επίσης στην έναρξη του Φεστιβάλ, στις 3 Ιουλίου 2015 στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα Αμφίπολη μια διαχρονικά αρχαία πόλη στο πλαίσιο της οποίας θα πάρουν μέρος γνωστοί Έλληνες αρχαιολόγοι – επιστήμονες .

Με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να γίνετε χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, δίνοντας το δικό σας στίγμα στη διοργάνωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

3 Ιουλίου επίσημη έναρξη – ημερίδα με θέμα: Αμφίπολη, μια διαχρονικά αρχαία πόλη.

4 Ιουλίου συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κότσιρα και Αφροδίτη Μάνου.

5 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη ΤΡΩΑΔΕΣ με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

12 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία Ιφιγένεια

15 Ιουλίου οι αδελφοί Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, θα πλημμυρίσουν με παραδοσιακές νότες την κοινότητα της Μπάφρας.

19 Ιουλίου η ταινία Ηλέκτρα

31 Ιουλίου οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου

29 Αυγούστου συναυλία με Πασχάλη Τόνιο.