Τι καιρό θα κάνει 25η Μαρτίου

 

 

Η καιρική αστάθεια με τις βροχές, τους νοτιάδες και τις λασποβροχές θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. 

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Σήμερα περιμένουμε νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ενδεχομένως να σημειωθούν και πρωϊνές καταιγίδες. 

Οι νοτιάδες οι οποίοι μεταφέρουν αφρικάνικη σκόνη κυρίως στα δυτικά και νότια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο ακόμη και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 17 βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 9 εως 19 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο τοπικά στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και ίσως βρέξει για λίγο τοπικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου. Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο NewsIT για σήμερα:
Με βροχές οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Με λασποβροχές, μπόρες, ακόμη και λίγες βροχές στην Πίνδο και θυελλώδεις νοτιάδες εως 8 μποφόρ θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. 

Πιο αναλυτικά, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ακόμη και ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο. 

Οι περιοχές που θα κάνουν παρέλαση χωρίς βροχές θα είναι από την Καβάλα και δεξιότερα. Δηλαδή η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστειάδα, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν δυστυχώς με βροχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Η αφρικάνικη σκόνη θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας όπου θα πέσουν λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 13 με 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 και τοπικά 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδε και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ενδεχόμενη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και αργότερα βροχές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και καταιγίδα στις παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

Στην Πάτρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα διατηρηθούν σχεδόν μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Στο Ηράκλειο περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

Στη Λάρισα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου. 

Στην Κέρκυρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Στη Ρόδο περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και προς το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

ΠΗΓΗ NEWSIT.GR