ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Καθαγιασμός των υδάτων με τσουχτερό κρύο

Με κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη των Σερρών, αλλά και στο Νομό. Στην πόλη ο αγιασμός των υδάτων έγινε όπως γίνεται πάντα στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Κύριος πρωταγωνιστής το τσουχτερό κρύο, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους εφτά ήταν οι κολυμβητές  που βούτηξαν στη λίμνη για να πιάσουν το σταυρό και να πάρουν την ευλογία ,εκ των οποίων δύο ήταν παιδιά και οι 5 ενήλικες.

Από το πρωί πάντως, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.
Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσαν και στον Άγιο Ιωάννη όπου και εκεί υπήρξαν τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό και να πάρουν την ευλογία. Επίσης με κάθε λαμπρότητα, γιορτάστηκε στο Λιμανάκι του Λιθότοπου του Δήμου Ηράκλειας  ο αγιασμός των υδάτων. Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος έριξε τον σταυρό μέσα από την βάρκα και οι περισσότεροι από 10 κολυμβητές βούτηξαν παρά το κρύο στα παγωμένα νερά για να τον πιάσουν το σταυρό.