«Θα σε δω στο παγκάκι» – Η νέα καλοκαιρινή τάση

«Θα βρεθούμε το βράδυ στο γνωστό παγκάκι, μου είπε και μου έκλεισε το μάτι… Από τότε σχεδόν κάθε βράδυ με μια μπύρα στο χέρι συναντιόμαστε εκεί…» Είναι τα λόγια ενός νέου ο οποίος μαζί με την κοπέλα του έχουν αλλάξει λόγω και της οικονομικής κρίσης την διασκέδαση τους όπως και πολλοί άλλοι νέοι το τελευταίο διάστημα. «Από εκεί που πηγαίναμε στις καφετέριες συναντιόμαστε στο παγκάκι. Θα σε βρω εκει λέμε μεταξύ μας και έχει γίνει μόδα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας».

Το σημείο συνάντησης των νέων αλλάζει κάθε φορά, αλλά πάντα έχει να κάνει με ένα παγκάκι και όλα μπορούν να συμβουν γύρω από ένα πάρκο. «Το παγκάκι στο πάρκο είναι πιο καλό γιατί έτσι συναντάς και άλλες παρέες. Είναι ωραία το καλοκαίρι και θα έλεγα ρομαντικά. Συναντιόμαστε άλλοτε πίσω από τη Νομαρχία και άλλοτε εκεί στην Ανατολικής Θράκης».

   Αργά το βράδυ βρίσκονται οι νέοι, αλλά και πιο νωρίς διάφορες γυναίκες που συναντουν η μια την άλλη για να συζητήσουν και για να ανταλλάξουν συνταγές. Από τα μπαλκόνια τους βλέπουμε λέει μια κυρια αλλά τα παράπονα είναι πολλά και από τους γύρω που τους ενοχλούν οι συζητήσεις και οι φωνές.