ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σάκης Κούκος: «Ήμουν σίγουρος για την επιτυχία του Red Bull»

Μας συστήθηκε πριν λίγα χρόνια με ένα τραγούδι άκρως εύθυμο και πολύ διασκεδαστικό το RED BULL (Κόκκινος Ταύρος), που ταίριαζε πολύ με την εποχή. Είναι Σερραίος τραγουδιστής, κάνει καριέρα σε Ελλάδα και είναι μεγάλο όνομα στην Βουλγαρία. Είναι ο Σάκης Κούκος που παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο FONH.GR. Αποκαλύπτει πτυχές τις καριέρας του, τις καλές και κακές στιγμές και το νέο του τραγούδι είναι επίκαιρο και Χριστουγεννιάτικο. Ακούστε το στο link που σας δίνουμε παρακάτω.

FONH.GR: Με το τραγούδι με την ονομασία RED BULL είχατε γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα και ήταν κάτι που σας αντιπροσώπευε. Όταν είχατε πάρει στα χέρια σας το τραγούδι πιστέψατε ότι θα γινόταν επιτυχία; Ήταν ανατρεπτικό το κομμάτι αυτό για εκείνη την εποχή;

Σ.Κ: Είχα αγοράσει το Αίντε Μάλε Τσικουλάτα (Επιτυχία του Γιώργου Ξανθιώτη) κάποιος συνάδελφος το είχε κυκλοφορήσει παράνομα χωρίς άδεια, επειδή ήμασταν στην ίδια εταιρεία δεν κινήθηκα δικαστικά. Έτσι έβγαλα το RED BULL ήμουν σίγουρος για την επιτυχία γιατί έβλεπα που είχε δίπλα. Είναι διασκεδαστικό κομμάτι και τίποτα περισσότερο σου προκαλεί ευθυμία.
FONH.GR: Όμως στη Βουλγαρία τα τραγούδια σας κ.Κούκο έγιναν πιο αποδεκτά, που το οφείλετε αυτό; Μάλιστα έχετε κάνει πολλά ντουέτα με τις εκεί τραγουδίστριες και πολλά βίντεο κλιπ.

Σ.Κ: Μετά το RED BULL έβγαλα το «Δύο Καρδίες» και αγόρασα αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα από τον συνθέτη του τραγουδιού Amza Tariof. Δυστυχώς και αυτό το τραγούδι ο Κωστόπουλος (Πρώτο Θέμα και βάλανε μουσική Σταύρος Παπαρέντζης. Μετά από επίδειξη του συμβολαίου στην ΑΕΠΙ βάλανε το όνομα του συνθέτη Amza, αλλά δυστυχώς η κλοπή έγινε. Διάσημος στην Βουλγαρία έγινα με το «Θέλω να γυρίσεις ξανά», ντουέτο με την Kamelia. Ακολούθησαν άλλα ντουέτα με τα μεγαλύτερα ονόματα της γειτονικής χώρας, όπως Emelia Kamelia και Sonia Nemska.

FONH.GR: Μετά το RED BULL θεωρώ δεν κρατήσατε αυτό το στιλ τραγουδιού, αν και σας είχε καθιερώσει στην Ελλάδα. Το «Δυο Καρδίες» και «Θέλω να γυρίσεις ξανά» και η διασκευή «Δεν καταλαβαίνω τίποτα» του Γιώργου Κοινούση (1972) που εκτελέσατε στην συνέχεια, δείχνει ότι είναι αυτό το στιλ που σας αρμόζει περισσότερο σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο;

Σ.Κ: Το RED BULL είναι απλά ένα κομμάτι, το έβγαλα και συνεχίζω να βγάζω ρούμπες, όπως «Αίντε τηλεφώνησε μου», έκανε μεγάλη επιτυχία. Το «Δεν καταλαβαίνω τίποτα» του Γιώργου Κοινούση, είναι υπέροχος άνθρωπος έγινε remix και καταπληκτικό videoclip. Όλα μου τα video clip μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο στο YouTubeκαι τα 4 κανάλια του Planeta δορυφορικά.

FONH.GR: Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι είστε Σερραίος, ενώ έχετε ζήσει και στη Γερμανία και πολλά χρόνια τώρα κάνετε με επιτυχία περιοδείες και εμφανίσεις στην Βουλγαρία. Είχατε προτάσεις να μείνετε στην Αθήνα και αν ναι γιατί δεν το κάνατε;

Σ.Κ: Είχα προτάσεις για την Αθήνα όταν έβγαλα το RED BULL. Το 1996 γύρισα από την Γερμανία και δούλεψα 4 χρόνια στο Λεωφόρος Παλλάς στην Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, Αντύπας, Γιώργος Μαργαρίτης, Ζαφείρης Μελάς, Βασίλης Τερλέγκας, Άντζελα Δημητρίου, Μάκης Χριστοδουλόπουλος και πολλούς άλλους. Από το 2001 κάνω καριέρα στην Βουλγαρία. Προωθώ επίσης τραγούδια γνωστά Ελλήνων συνθετών στην Βουλγαρία όπου γίνονται στην γλώσσα τους, όπως Φοίβος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Δον Χρίστο Κεμανετζίδης και σχεδόν όλων των Ελλήνων συνθετών. Το δυσάρεστο είναι πως οι Βούλγαροι πληρώνουν για αυτά τα τραγούδια παίρνουν άδεια από τον συνθέτη, ενώ στην Ελλάδα εμένα μου έκλεψαν δύο τρανταχτές επιτυχίες και ποιος ξέρει πόσα άλλα έχουν πάρει από άλλα κράτη χωρίς άδεια.

FONH.GR: Που μπορεί ο κόσμος που διαβάζει αυτή την συνέντευξη να σας ακούσει ζωντανά με εμφανίσεις στις γιορτές και ποια η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά;

Σ.Κ: Τελευταία έβγαλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με υπέροχα videoclip, το «Santa Claus isc oming to town», υπάρχουν στο You Tube (Sakis Coucos θα το βρείτε), όπως και την τελευταία μου επιτυχία «Χαμένη Ατλαντίδα» με video clip. Και περίπου κάθε 3 μήνες κυκλοφορούμε και ένα κομμάτι με video clip.   31 Δεκεμβρίου 2014 και 1 Ιανουαρίου 2015 θα είμαι live στο CASINO PALMS FINIX στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, καλές γιορτές με υγεία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μέσω YOU TUBE πατώντας στο link το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι και video clip «Santa Claus is coming to town» του Σάκη Κούκου. Πατήστε εδώ ή πηγαίνετε και λίγο πιο κάτω. . .

  https://www.youtube.com/watch?v=ceIY_bq7y8E&sns=fb