Συνελλήφθησαν οι δράστες των ΑΤΜ σε Σκούταρι & Δημητριτσι

Συνελήφθησαν οι δράστες τριών διαρρήξεων ΑΤΜ σε περιοχές της Πιερίας και ων Σερρών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 33 και 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σχετικά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τον Ανακριτή Κατερίνης.

Οι δύο άνδρες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, δρώντας κυρίως τα ξημερώματα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραβίαζαν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένα σε χωριά και μικρούς οικισμούς, με ειδικό μηχανισμό κοπής μετάλλων, επιχειρώντας να αφαιρέσουν χρήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται στις εξής υποθέσεις:

  • τον Αύγουστο του 2017 στο Σκούταρι Σερρών, παραβίασαν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο πρώην εμπορικού καταστήματος και κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ,
  • τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, που ήταν εγκατεστημένο σε οίκημα πρώην δημοτικού καταστήματος στο Μακρύγιαλο Πιερίας, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 45.800 ευρώ περίπου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολούντες αστυνομικοί και οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με ημιαυτόματο όπλο κατά ριπάς σε ευθεία βολή προς τους αστυνομικούς, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπου οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός και
  • τον ίδιο μήνα, επιχείρησαν να παραβιάσουν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο δημοτικού καταστήματος στο Δημητρίτσι Σερρών, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 88.500 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

Πηγή Η Προοδος