Σταλακτή Ηλιοπούλου: «Με την συνεργασία όλων, μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές θέσαμε 5 ερωτήματα προς την Σταλακτή Ηλιοπούλου ως FONH.GR και μας τις απάντησε. Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε η όμορφη υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη «ΣΕΡΡ.Α.Σ«.

  1. Τι σας έχει διδάξει η εμπειρία σας στον Δήμο Σερρών όλα αυτά τα χρόνια?

Στ.Ηλιοπούλου: «Από τον Ιανουάριο του 2011 είμαι Δημοτική Σύμβουλος και συμμετέχω σε ΔΣ κι επιτροπές τόσο του Δήμου Σερρών όσο και των νομικών του προσώπων. Γνωρίζω λοιπόν πολύ καλά τόσο τα προβλήματα όσο και τις δυνατότητες ανάπτυξης τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρει πολλές ευκαιρίες για σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητά μας. Συνεχώς καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις κρίσιμες τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του τόπου μας. Προσωπικά είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένη ότι μόνο με συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων και όλων φυσικά των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα και να αλλάξουμε τον Δήμο μας, να τον εκσυγχρονίσουμε, να ενισχύσουμε το κοινωνικό του πρόσωπο αλλά και την εξωστρέφειά του και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Και φυσικά πρέπει όλοι μας να είμαστε ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στα κοινά με όποιο τρόπο μπορούμε!

 

2) Τι πρέπει να αλλάξει στην πόλη με τα πολλά αδέσποτα στο κέντρο?

Στ.Ηλιοπούλου: «Σωστή ενημέρωση στους κατόχους δεσποζόμενων ζώων για ζητήματα στείρωσης, στείρωση αλλά και περίθαλψη –όταν απαιτείται – των αδέσποτων ζώων, εκσυγχρονισμός λειτουργίας δημοτικού κυνοκομείου, καλύτερη συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους. Όταν ο σχεδιασμός είναι σωστός μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα».

 3) Είστε στο συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ, πως μπορεί να γίνει πιο ανθρωποκεντρική και να γίνουν ουσιαστικές εκδηλώσεις?

Στ.Ηλιοπούλου: «Η ΚΕΔΗΣ είναι το νομικό πρόσωπο του Δήμου Σερρών με το ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων. Πολιτισμός, κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Εικαστικό Εργαστήρι ΑΡΤΙΟ, Φιλαρμονική, Σχολή Χορού και Γυμναστήρια. Στελεχωμένη με εξαιρετικό κι έμπειρο προσωπικό, που προσπαθεί πραγματικά να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες. Την ΚΕΔΗΣ χρειάζεται να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, τόσο με προσωπικό όσο και με υλικές υποδομές και πιθανότητα και οικονομικά, για να μπορέσει να προσφέρει ακόμη περισσότερα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Χρειάζεται στενότερη συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς όλων των τοπικών μας κοινοτήτων κι ένα σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας του Δήμου μας. Μεγαλύτερη και καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών αλλά και των ανθρώπινων πόρων και των υλικών υποδομών μπορεί να επιτευχθεί με συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε δράση, όχι μόνο της ΚΕΔΗΣ αλλά και των υπολοίπων τμημάτων του Δήμου μας».

4) Πως μπορούν οι Σερραίοι να φύγουν από τις τελευταίες θέσεις στον τομέα της ανάπτυξης.

Στ.Ηλιοπούλου: «Δυστυχώς πολύ πριν από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων ο νομός μας είχε φθίνουσα οικονομική πορεία, παρόλα τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει: πλούσιο πρωτογενή τομέα, εξαιρετικού κάλλους φυσικές ομορφιές, μνημεία και μοναστήρια παγκοσμίως αναγνωρίσιμα, δυναμικό δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Και το σπουδαιότερο όλων ανθρώπινο δυναμικό που μεγαλουργεί σε όλους τους τομείς!! Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση επιδεινώθηκε! Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δημιούργησε κοινωνική κρίση, ενώ τα καλύτερα μυαλά μας ξενιτεύονται και προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους σε άλλους τόπους, άλλες πατρίδες! Η αναστροφή του κλίματος αυτού πρέπει να αποτελεί στόχο όλων μας! Τα ΣΕΡΡ.Α.Σ. προτείνουν και μπορούν να κάνουν συνεργασίες και συνέργειες με όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας! Η ανάπτυξη των χωριών μας θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την επιστροφή όλων στον τόπο τους. Η στήριξη στους επιχειρηματίες με στοχευμένες μειώσεις τελών και από κοινού σχεδιασμένες δράσεις κι εργαλεία και η εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς του δήμου μας (μέσω του τουρισμού, του αθλητισμού, των πολιτιστικών και των εκπαιδευτικών δράσεων) θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας! Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο».

5) Πως η περιοχή που κατεβαίνετε στις Δημοτικές εκλογές μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα που έχει?

Στ.Ηλιοπουλου: «Η Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα: αποχετευτικό, τιμή νερού, κακή ποιότητα αγροτικών δρόμων, ελάχιστος κοινόχρηστος φωτισμός, έλλειψη υπηρεσιών άμεση εξυπηρέτησης του δημότη, απαξίωση τοπικών πολιτιστικών δράσεων, ανύπαρκτες παιδικές χαρές και πόσα άλλα!! Η παράταξή μας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την άμεση αντιμετώπιση όλων αυτών. Για εμάς η περιφέρεια του ΔΗΜΟΥ μας δεν αποτελεί «αποπαίδι» αλλά προτεραιότητα! Οι ανθρώπινοι κι οι υλικοί πόροι του Δήμου πρέπει να κατανέμονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν λύση στα άμεσα προβλήματα όλων των χωριών μας, κι όχι μόνο της πόλης των Σερρών! Γνωρίζουμε τον τόπο μας, εγώ προσωπικά εργάζομαι εκεί, οι γονείς αλλά και η υπόλοιπη οικογένειά μου μένει στο χωριό, όπως και οι περισσότεροι φίλοι μου! Δεν θέλω η φυγή από το χωριό να αποτελεί λύση! Θέλω να γυρίσουμε όλοι πίσω και να μεγαλώσουμε εκεί τα παιδιά μας! Να αξιοποιήσουμε τα δυνατά σημεία του τόπου μας: αγροτική παραγωγή, έθιμα, πολιτιστικούς θεσμούς! Έχουμε κοστολογήσει τις προτάσεις μας και ζητούμε την ψήφο των συμπολιτών μας για να τις υλοποιήσουμε! Στα ΣΕΡΡ.Α.Σ. άλλωστε προτάσσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΕΛΠΙΔΑ για όλους τους Δημότες».