Πρόσθετοι πόροι ύψους 1.000.000 ευρώ στην ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. για το τοπικό πρόγραμμα LEADER

 Την ευχάριστη είδηση ότι η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών λαμβάνει επιπλέον  χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τοπικό πρόγραμμα LEADER, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 14.05.2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Δημήτρης Καριπίδης, ο Διευθυντής της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Γιάννης Καλογερούδης και η συντονίστρια του προγράμματος LEADER της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Ελένη Τριανταφύλλου, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

            O Γιάννης Μωυσιάδης έκανε γνωστό πως η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών θα λάβει πρόσθετους πόρους ύψους 1.000.000. ευρώ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER». Το ποσό θα αξιοποιηθεί στην εφαρμογή του  τοπικού προγράμματος των Σερρών.

  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. είναι μία από τις 11 αναπτυξιακές εταιρίες της Ελλάδας που θα μοιρασθούν συνολικό ποσό ύψους 11.776.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω τα τοπικά προγράμματα LEADERτων περιοχών αυτών. Αυτό σημαίνει πως δίνεται η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν την πρότασή τους και να λάβουν 50% επιδότηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά να σπεύσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

              Πρόσκληση προς όλους όσοι πιστεύουν στο επιχειρείν και έχουν στο μυαλό τους μια επιχειρηματική ιδέα, να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα υλοποίησής της με μια γενναία επιδότηση, απηύθυνε από την πλευρά του και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Δημήτρης Καρυπίδης. «Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως ακόμη και στη βαθιά κρίση που βιώνουμε, υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε. Η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. έχει στόχο την αξιοποίηση όλων αυτών των ευκαιριών και το γεγονός ότι είναι μία από τις 11 ομάδες δράσης πανελλαδικά που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση από τις συνολικά 44, αποδεικνύει αυτό ακριβώς. Το πρόσθετα χρήματα που λαμβάνει η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. αποτελούν αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται από το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό της, καθώς και από τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, οι ενέργειες των οποίων κινούνται πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο Νομό Σερρών» επισήμανε ο Δημήτρης Καρυπίδης.

            Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. ανακοίνωσε πως το αμέσως προσεχές διάστημα η εταιρία θα διοργανώσει εκδήλωση βράβευσης των επικεφαλής τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίοι μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία συνεχίζουν να επενδύουν τα χρήματά τους και μάλιστα με επιτυχία καθώς οι επιχειρήσεις τους έχουν όχι μόνο πανελλαδική αλλά και διεθνή αναγνώριση.  

  

Από το Γραφείο Τύπου του  Αντιπεριφερειάρχη