Που γυρίστηκε η Ελληνική ταινία Οι Επικίνδυνοι (1983)

Μια Ελληνική ταινία δραματικής παραγωγης «Οι Επικίνδυνοι» που γυρίστηκε το 1983, στάθηκε η αφορμή για να βρούμε ως FONH.GR στα σημεία που γυρίστηκε.

Έχουμε ήδη δύο επιτυχημένα αφιερώματα  ως FONH.GR στις ταινίες «Ο Ατσίδας» και το «Κορίτσια στον Ήλιο» αναζητήστε τα πατώντας κάτω στα link.

Έρευνα: Σε ποιο ξενοδοχείο γυρίστηκε η ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο» (φωτό)

Έρευνα: Που γυρίστηκε η Ελληνικη ταινία «Ο Ατσίδας» -(Update)

 

Για την ταινία μας μίλησε στο FONH.GR ο ηθοποιός Νίκος Παπαδόπουλος που ήταν πρωταγωνιστής. «Θυμάμαι από την ταινία ότι όσο άξιος σκηνοθέτης ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Δαλιανίδης, τόσο αυστηρός ήταν στα γυρίσματα. Να μην υπάρχουν λάθη και με κάθε λεπτομέρεια η σκηνή να βγει καλή. Ναι όταν πηγαίνει κανείς προς το Σουνιο, το τούνελ που γυρίστηκε η καταδίωξη δεν άλλαξε ακόμα και τώρα. Δεν έχω επαφές ή καλύτερα δεν έχω επαφή με κανέναν από τους υπόλοιπους ηθοποιούς της ταινίας. Οι υποχρεώσεις και οι προτεραιότητες του καθενός ήταν σε πρώτο πλάνο».

Σε εντυπωσιακά καρέ προς το τέλος της ταινίας οι ληστές-ηθοποιοι της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ Πανος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Φλώρος, Νίκος Παπαδόπουλος, επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο και γίνεται μια φοβερή καταδίωξη από ένα περιπολικό μάρκας Ascona.

Η καταδίωξη γίνεται στην Λαυρεωτική έξω από ένα χωριό τα Καλύβια Θορικού (Ανατολικής Αττικής) το υψόμετρο που έριξαν το αμάξι είναι στα 110 μέτρα

Σε ένα σημείο της καταδίωξης ο πρωταγωνιστής Πάνος Μιχαλόπουλος αποφασίζει να βγει από το αυτοκίνητο εν κινήσει για να γλιτώσει από τους Αστυνομικούς. Μόλις περνά το τούνελ πηδάει από το αμάξι και σκύβει δίπλα στις μπαριερες.

Αυτή η σκηνή γυρίστηκε στην παραλιακή και βρίσκεται συγκεκριμένα στα Καλύβια Θορικού που ανήκει στον Δήμο Σαρωνικού.

Στις φωτό φαίνεται το τούνελ που γυρίστηκε η ταινία και που χρόνια μετά δεν άλλαξε τίποτα, ενώ καθημερινά περνούν από το σημείο χιλιάδες πολίτες.

Δείτε τα καρέ της ταινίας και πως είναι τώρα η περιοχή.

Λίγα μέτρα μετά το αυτοκίνητο πέφτει στον γκρεμό και ανατινάζεται βρίσκοντας τραγικό θάνατο οι δύο πρωταγωνιστές που επέβαιναν Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Φλώρος.

Άλλες σκηνές που γυρίστηκαν για λογαριασμό της ταινιας είναι στην εταιρεία γαλακτοκομικών ΦΑΓΕ που το 1983 δέχτηκε να…ληστέψουν με ριφιφι τα γραφεία της εταιρείας οι 4 πρωταγωνιστές.

Μάλιστα η εταιρεία διεθετε από τότε συστήματα συναγερμού, που αν και τον απενεργοποίησαν για το κτίριο αρχικα, υπήρχε νέος συναγερμός και όταν άνοιξε το χρηματοκιβώτιο.

Ούτε η εταιρεία Γαλακτοκομικών ΦΑΓΕ άλλαξε και βρίσκεται από το 1983 έως σήμερα στην Μεταμόρφωση στην οδό Ερμού 35. Απλά επεκτάθηκε σε κτίρια και φυσικά καθιερώθηκε χρόνια τώρα.

Οι ληστές στην ταινία έρχονται και φεύγουν από πίσω στον δρόμο προς την Λυκόβρυση, εκεί που τώρα έχει πολλές εταιρείες.

Σε μια σκηνή ο ηθοποιός Γιώργος Φλώρος προτείνει την ληστεία στην ΦΑΓΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ερημιά είναι εκει» και ήταν το 1983. 

Επίσης ο Σταμάτης Γαρδελης φεύγει από την Μεταμόρφωση με μηχανή για να πάει στην Εθνική οδό Αθηνων-Λαμιας και σκοτώνεται σε ένα αδιέξοδο η Σοφια Αλιμπέρτη που επέβαινε στην μηχανη.

Στους δρόμους της Λεωφόρου Δεκελείας.

Η ταινία

Μια κοινωνική ταινία του Κινηματογραφικού Οργανισμού Γιώργος Καραγιάννης & Σια, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη Ένας νέος, ο Πάνος, αφήνει πίσω το χωριό του και έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να βρει δουλειά. Μένει στο σπίτι της αδερφή του και του άντρα της, όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’όσο νόμιζε. Σύντομα θα γνωρίσει τον Σταμάτη και τη παρέα του, που είναι επίσης άνεργοι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ένα βράδυ, μετά από μια παρεξήγηση θα γίνει καβγάς και ο Πάνος με τον Σταμάτη θα χτυπηθούν άσχημα από την παρέα του Θανάση. Θέλοντας να πάρουν εκδίκηση θα επιτεθούν στη αδελφή του, τη Καίτη, όμως τελικά δε θα τη πειράξουν. Ο Πάνος και η Καίτη θα συμπαθήσουν ο ένας τον άλλο και θα κάνουν σχέση. Κάποια στιγμή ο Πάνος θα γίνει η αιτία για να χάσει τη δουλειά της. Σταδιακά, τα αδιέξοδα θα τους αναγκάσουν να πάρουν την απόφαση να οργανώσουν ληστεία σε ένα εργοστάσιο. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κώστας Ευριπιώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Φλώρος, …