Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 800€ για ατομικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις για το επίδομα 800 ευρώ ξεκίνησαν με τους εργοδότες, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες σε νέα πλατφόρμα θα γίνουν αιτήσεις από ελευθέρους επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει νέα πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν προσωπικό θα βγει σχετική απόφαση και θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες μία άλλη πλατφόρμα για να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν τα 800 ευρώ.
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ μπορούν να μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή σχετικής αίτησης προκειμένου στην συνέχεια να δηλώσουν τα στοιχεία της επιχείρησης τους και τους εργαζόμενους τους για να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Σε αυτή την φάση επιχείρηση και Εργοδότης νοούνται όλοι όσοι απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Στην κατηγορία υπάγονται και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31 Μαρτίου. Οι υπόλοιποι που πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 20 Απριλίου.
Πηγή :Eidiseis.gr