Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία για τα 10.000 ευρώ

Δεν θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις στη λοταρία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν προτεραιότητα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής. 

Σύμφωνα με το Έθνος, αποδείξεις από super Market, βενζινάδικα και περίπτερα, μάλλον δεν πρόκειται να είναι στη λίστα. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό στη λίστα με τις αποδείξεις που θα κληρώνονται να είναι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές. Επίσης, στη λίστα με τις αποδείξεις θα περιλαμβάνονται και λογαριασμοί από μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, αλλά και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο στη λοταρία να μπαίνουν και οι αποδείξεις απο επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί, αν τα έσοδα πάνε καλά ή υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το προς κλήρωση ποσό το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ. Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον τετραψήφιος, με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1.000 ευρώ. Ενδέχεται να καθιερωθούν και μεγαλύτερα έπαθλα, έως και 10.000 ευρώ για περιορισμένο αριθμό υπερτυχερών.

Το μοντέλο της «λοταρίας» εφαρμόζεται ήδη σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Μάλτα, με σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα (η Πορτογαλία για παράδειγμα υποστηρίζει ότι ενισχύθηκαν τα έσοδά της κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ).

VORIA.GR