Πιασαμε… τιμες 2010 στη βενζινη!

Σημαντική μείωση έχει περάσει το τελευταίο διάστημα στις τιμές των καυσίμων φθάνοντας η αμόλυβδη να πωλείται κάτω από 1,50 ευρώ το λίτρο. 

Με τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού να έχουν καταποντιστεί ,εφόσον οι φόροι των καυσίμων ήταν χαμηλότεροι στη χώρα μας ,θα βλέπαμε τις τιμές των καυσίμων στη λιανική να κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ωστόσο και παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την πραγματική αιτία που οδηγεί σε αυτές τις τιμές η πραγματικότητα είναι πως στην χώρα μας πληρώνουμε για κάθε λίτρο καυσίμου κυρίως   φόρους και λιγότερο το καύσιμο αυτό  καθ’ αυτό.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Σερρών Γιώργος Κοτζάογλου η βενζίνη είναι φθηνή αλλά οι Σερραίοι δεν έχουν χρήματα.

Παρολαυτά πάντως ,στην παρούσα φάση, η τιμή λιανικής στη βενζίνη έχει πέσει στα επίπεδα του 2010 ενώ αν είχαμε αυτή τη στιγμή και τη φορολογία του 2010 στα καύσιμα,οι τιμές θα ήταν ανάλογες μ’ εκείνες που πληρώναμε 10 χρόνια πριν. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι τιμές θα αρχίσουν να ανακάμπτουν στις διεθνείς αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όταν θα μειωθεί η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.