Παραίτηση Δ.Χατζηδημητρίου από τον Εμπ. Σύλλογο Σερρών

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών μετά από την επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Πρόεδρο και στα Μέσα ενημέρωσης. Δείτε όλα όσα αναφέρει στην επιστολή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο

Σέρρες, 24-02-2015

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε, κατάγομαι από οικογένεια Εμπόρων που μετρά τρεις γενιές στο επάγγελμα.Ο ίδιος κυριολεκτικά μεγάλωσα μέσα στο μαγαζί του πατέρα μου, που έγινε πια η δική μου επιχείρηση το 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα στον Εμπορικό Σύλλογο χωρίς ποτέ να διεκδικήσω την εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς ποτέ δε με ενδιέφερε ούτε η ανάδειξη ούτε η προβολή μέσα από θέσεις και αξιώματα. Πήρα, όμως, την απόφαση να συμμετάσχω στις τελευταίες εκλογές όταν πια έβλεπα ότι κάτι έπρεπε να γίνει κι ο καθένας να αναλάβει όποιο μερίδιο ευθύνης μπορεί, καθώς η τραγική κατάστασηπου άρχισε τον καιρό της κρίσης έχει κυριολεκτικά καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο. Και με χαρά μου είδα στις εκλογές να συμμετέχουν και άλλοι συνάδελφοι, τόσο από το δικό μου όσο και από άλλους συνδυασμούς, οι οποίοιμοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες και είχαν το ίδιο πάθος να βοηθήσουν, με ένα και μόνο σκοπό: να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αλλάξει η κατάσταση. Με όρεξη για δουλειά και αυταπάρνηση.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον τρόπο που διοικείται ο Εμπορικός Σύλλογος δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο ούτε για προσφορά, ούτε για αποτελέσματα, ούτε για την παραμικρή πρόοδο. Προσπάθησα επί μήνες να παραμείνω αισιόδοξος και δέχθηκα με χαρά κάθε αρμοδιότητα που μου ανέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Όμως, αποδείχθηκε πως η αισιοδοξία μου αυτή δεν ήταν δικαιολογημένη. Δυστυχώς, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η αρχομανία, η επιδεικτικότητα, ο υπερσυγκεντρωτισμός και η παντελής έλλειψη πνεύματος συνεργασίας με την οποία διοικείται ο Σύλλογος δε μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο προσφοράς. Είναι απολύτως αδύνατο να προσφέρει κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Λυπάμαι που τα πράγματα έφτασαν εδώκαι ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.Δε μου μένει όμως καμμιά άλλη επιλογή από το να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία παρακαλώ να γίνει αμέσως δεκτή.

Μετά τιμής

Δημήτριος Χατζηδημητρίου