Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες Άρσης Βαρών στις Σέρρες

Στη μνήμη του κορυφαίου Σερραίου Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη είναι αφιερωμένοι οι Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες άρσης βαρών που λαμβάνουν χώρα στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών. Ψυχή της διοργάνωσης για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαριτης.

Διαβαστε και τα υπόλοιπα άρθρα του FONH.GR

Μετά από 14 χρόνια οι Σέρρες φιλοξενούν για ακόμη μια χρονιά οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς σε αυτούς συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Στους αγώνες, πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ. και των ΕΠΑ.Λ. από όλη την Ελλάδα, με τις Σέρρες να συμμετέχει με 8 αθλητές οι οποίοι για ακόμη μια φορά απέδειξαν πόσο ικανοί είναι και πόσο ψηλά έχουνε βάλει τον πήχη.

Έκπληξη σε όλους τους αθλητές αλλά και τους παρεβρισκομένους προκάλεσε η παρουσία του χρυσού ολυμπιονίκη του αθλήματος Πυρρου Δήμα ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τις επιδόσεις τους και φυσικά τους διοργανωτές που ονόμασαν το πρωτάθλημα Γιάννης Τσιντσάρης τιμώντας έτσι τη μνήμη του μεγάλου Σερραίου αθλητή και αρσιβαρίστα.

Ο Πύρρος Δήμας μάλιστα ανέφερε ότι δυστυχώς για να μπορέσουν οι Έλληνες αθλητές να πάνε σε μεγάλους αγώνες θα πρέπει να παρακαλούν τους διοργανωτές να τους φιλοξενούν καθώς η επιχορήγηση του υπουργείου προς την ομοσπονδία της άρσης Βαρών έχει περικοπεί επικίνδυνα.

Ο Πύρρος Δήμας χαρακτηριστικά ανέφερε:

Αυτό δεν το έχουμε σαν ομοσπονδία και θα γκρινιάζω και θα γίνω και γραφικός. Δεν με πειράζει όταν είναι για τα παιδιά μας που έχουν ταλέντο .Είναι μεγάλοι αθλητές και αυτό που χρειάζονται είναι η στήριξη. Αυτή τη στιγμή παρακαλάμε φίλους και προέδρους από άλλες χώρες, να στείλουμε αθλητές δωρεάν όπως τον Μισακιάν στο Λας Βέγκας….. Πήγε δωρεάν, φιλοξενούμενος από την αμερικανική ομοσπονδία μαζί με άλλους τρεις αθλητές . 4 η φιλοξενία πέρσι στη Ρουμανία μας φιλοξένησε τη ρουμανική ομοσπονδία , ενώ στη γεωργία μας φιλοξενεί σε αυτούς τους αγώνες ο Καχι Καχιασβίλι. Είναι σαν να παρακαλάμε για να συμμετέχουμε, αλλά και αυτό θα το κάνουμε για χάρη των αθλητών.

www.diktyotv.gr