Π.Κοτρωνης: «Οριστικό φρένο στις κουτοπονηριές του Αγγελίδη έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο»

 

Διαβάστε τι έγραψε ο Παναγιώτης Κορώνης στο Facebook

Tο ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε την προ συμβατική σύμβαση που υπέγραψε ο εργολάβος του έργου με τον δήμο Σερρών για την ανακατασκευή του τάπητα του αυτοκινητοδρομίου αφού θεωρεί ότι η πληρωμή του έργου από τον Δήμο αποτελεί έμμεση χρηματοδότηση.

Τονίζω ότι η πίστα του αυτοκινητοδρομίου έχει παραχωρηθεί – ενοικιασθεί από τον δήμο στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία στην οποία απλώς ο δήμος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε έργο .
Αν θέλει η ΑΕ Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ας κάνει σωστή διαχείριση (που δεν κάνει), ας κάνει διαφανή διαχείριση (που επίσης δεν κάνει), και όταν συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα, ας κάνει ότι θέλει.
Αλλά να παίρνει με κουτοπόνηρο τρόπο τα χρήματα της ΣΑΤΑ που προορίζονται για τεχνικά έργα όλου του δήμου, είναι απαράδεκτο.
Να σημειώσω εδώ ότι είναι η δεύτερη φορά που απορρίπτεται η απόφαση του δήμου, αφού πριν καιρό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θεώρησε το έργο ως έμμεση χρηματοδότηση.
Θα μου πείτε τώρα ακόμα με τον Αγγελίδη ασχολείσαι;
Τι να κάνω, αφού ο εν λόγω «νοικοκύρης» λίγο πριν από την αποχώρησή του προσπάθησε να χρεώσει τους πολίτες με ένα δάνειο 10.000.000 ευρώ για την αντικατάσταση με λαμπτήρες LED, και 500.000 ευρώ περίπου για την ανακατασκευή της πίστας.
Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις τα Ελεγκτικά Όργανα της Πολιτείας, δεν επέτρεψαν στον «νοικοκύρη» Δήμαρχο να μας σώσει και δυστυχώς γι’ αυτόν άλλη ευκαιρία δεν θα έχει.
Καλή ξεκούραση λοιπόν, αρκετά μας «έσωσες».