Ο Gus φτιάχνει για το JOY πέρκα ψητή με σως μουστάρδας και γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ

Θέλεις να μαγειρέψεις ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο για το μεσημέρι ή το βράδυ; Τι καλύτερο από μία συνταγή με ψάρι και μία γευστική σως.

Υλικά

1 πέρκα φιλέτο
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές σούπας  Στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι 2%

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρια έγχρωμα

λίγο λάδι
φέτες ώριμης ντομάτας
Εκτέλεση
Αφήνουμε την πέρκα να ξεπαγώσει και την ξεπλένουμε πολύ καλά. Τη βάζουμε σε μία πιατέλα και την περιχύνουμε παντού με το λεμόνι. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι και λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ψάρι μέσα στην πιατέλα. Μέσα σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε την πέρκα. Από πάνω ρίχνουμε τη σως, στρώνουμε με φέτες ώριμης ντομάτας και πασπαλίζουμε με πάπρικα, πιπέρια και ρίγανη. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας, στους 180 βαθμούς και δεν αφήνουμε το ψάρι να στραγγίξει από τους χυμούς του.

joytv.gr