Μητσοτάκης: «Ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είμαι εγώ»

Το στίγμα της κυβέρνησής του επιχείρησε να δώσει στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρώτος που θα κριθεί από τους πολίτες είναι ο ίδιος.

«Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. O πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη και πως η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι πανηγυρική αλλά οι επόμενες συνεδριάσεις του υπουργικού θα γίνονται εφεξής στο Μαξίμου, μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες, αυτόν της αλλαγής της διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως σε λίγες ημέρες θα δρομολογηθούν δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.

Επανέλαβε δε, πως η Νέα Δημοκρατίαέ καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.