MEGA & ANT1: 30 χρόνια πριν είχαν φέρει τον αέρα ανανέωσης στην ιδιωτική Τηλεόραση

Το πρώτο ident του Mega Channel είναι γεγονός, 20 Νοεμβρίου 1989, το πιο χαρακτηριστικό ίσως μουσικό σήμα που υπήρξε μέχρι τότε στον ελληνικό τηλεοπτικό αέρα που μόλις γνώριζε εκτός από την κρατική και την ιδιωτική τηλεόραση, σε μια μουσική έμπνευση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πολύχρωμοι ρόμβοι να ξεπηδούν μέσα από σύννεφα και μετά το ηχητικό σήμα κατατεθέν του καναλιού για όλα τα υπόλοιπα χρόνια.

ANT1 … Νούμερο 1!

Ο ΑΝΤ1 TV έπαιξε πολύ έξυπνα με το χρυσό λογότυπο του. Για χρόνια κράτησε και κρατάει το ΑΝΤ με τον αριθμό 1. Μπορεί να άλλαξε στυλ και χρώματα ωστόσο παραμένει ως ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά σήματα σαν σφραγίδα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα δύο κανάλια MEGA Channel και ΑΝΤ1 μπορεί να ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά μεταξύ τους, ωστοσο έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ιδιωτική τηλεόραση. Εκείνη την εποχή ο κόσμος είχε βαρεθεί τα κρατικά κανάλια και κυρίως τις ειδήσεις.

Τα δύο ιδιωτικά κανάλια παρουσίαζαν πολύ διαφορετικές ειδήσεις, ίσως περισσότερο εμπορικές. Εμφανίσιμοι παρουσιαστές και παρουσιάστριες σε όμορφα σκηνικά.

Μετά την γεύση από τα δορυφορικά κανάλια και τα Γερμανικά και τα Ιταλικά προγράμματα οι τηλεθεατές έψαχναν νέες σειρές, νέα τρέιλερ και νέα τηλεπαιχνίδια όπως στην Ευρώπη και γιατί όχι όπως στην Αμερική.

 

Ο Νίκος Μαστοράκης ήταν αυτός που «έστησε» την Ιδιωτική Τηλεόραση στην Ελλάδα

Τότε βρέθηκε ο Αρχιτέκτονας της Ιδιωτικής Τηλεόρασης ο Νίκος Μαστοράκης, o οποίος έφερε άλλον αέρα στη νέα ιδιωτική τηλεόραση. Δημιούργησε τον πρωτοπορο ΑΝΤ1 και το Stayyyyr. Πολύ πιο μπροστά για την εποχή του έφερε νέα προγράμματα που αγάπησαν πολλοί Έλληνες.

Το Star Channel άρχισε να εκπέμπει στις 4 Δεκεμβρίου του 1993

Το Star όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ξεχώρισε αμέσως τόσο για την τεχνική του αρτιότητα (πρώτη φορά με stereo ήχο, πρώτη φορά 3D), αλλά και για την τόλμη του προγράμματός του.

Μια διαφορετική πρόταση στον τηλεθεατή ηταν και ο ΣΚΑΪ που ξεκίνησε από το ραδιόφωνο ως ενημερωτικός σταθμός.

Την εποχή της «χρυσής Τηλεόρασης» κατάφερε να ζωντανέψει παλαιότερα ο ΑΝΤ1 Gold και σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Gold FM με το νέο διαδικτυακό κανάλι GOLD TV.

Εκεί μπορείτε να δείτε εκπομπές, τηλεπαιχνίδια και σειρές από μια τηλεόραση σήμερα που προσπαθεί να την αντιγράψει χωρίς επιτυχία…

Εάν θέλεις να γυρίσεις πίσω το χρόνο πληκτρολόγησε Goldtv.gr

Ίσως να ήταν η έκρηξη των ιδιωτικών καναλιών που καθήλωσε αρκετό κόσμο απέναντι από ενα αδιάφορο μέχρι τότε χαζοκουτι.

Το 7μερεςTV ένα εβδομαδιαίο τηλεπεριοδικο είχε κάνει έναν πολύ πρωτότυπο κόλπο έτσι ώστε να παρακολουθείς συνέχεια τηλεόραση και μάλιστα τις διαφημίσεις για να δεις εάν κέρδισες πλούσια δώρα εποχής.

Αυτή την μαγεία της τηλεόρασης προσπαθεί να ξαναχτίσει το νέο MEGA Channel (συμφερόντων Μαρινάκη) και το νέο OPEN (συμφερόντων Σαββίδη).

Όμως εάν δεν καταφέρουν να φέρουν την επανάσταση στα τηλεοπτικά δρώμενα θα μοιάζουν ως φθηνές απομιμήσεις εκείνων των δυνατών σε πρόγραμμα καναλιών.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εκφώνησε ειδήσεις στο MEGA & στον ΑΝΤ1, ενώ παρουσίασε την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» σε δύο κύκλους.

Νέα Κανάλια, νέα σκηνικά, νέα Δελτία Ειδήσεων, νέα τηλεπαιχνίδια, νέα ριαλιτι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ξεχώριζαν ως ειδησεις, ενώ υπήρξε και σατυρική εκπομπή ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μια εκπομπή που έγραψε ιστορία ήταν του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» στο Mega η οποια φέτος ξεκίνησε έναν νέο κύκλο αυτή την φορά στον ΑΝΤΕΝΝΑ!

Τηλεπαιχνίδια όπως «Ο τροχός της τύχης» και «Ρουκ Ζουκ» μεταδίδονται και σήμερα από άλλα κανάλια και άλλους παρουσιαστές.

 

Πάρτε μια γεύση από παλαιότερα Δελτία Ειδήσεων

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην τηλεόραση με κανάλια, σήματα και εκπομπές