Με τον Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο – ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στη Θράκη περιόδεύσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, όπου επισκέφθηκε τον διαβόητο φράκτη του Έβρου τον οποίο και εξήρε για τα αποτελέσματα του, λέγοντας μάλιστα ότι πέτυχε «να μην μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη». Την ίδια στιγμή που αν και ήταν προγραμματισμένο δεν επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, επειδή εκεί είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που καταγγέλλουν στάση πληρωμών.

 Ο Αντώνης Σαμαράς ξεναγήθηκε στα σύνορα κι όταν έφτασε στον φράκτη που τοποθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις».

«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», δήλωσε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή αν και ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε πορεία, καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ που ζητούσαν αν τον συναντήσουν.

Σημειώνεται ότι οι 250 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), καταγγέλλουν ότι δεν πληρώθηκαν αυτό τον μήνα λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία κήρυξε στάση πληρωμών, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή. Η παράκαμψη της Ορεστιάδας προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις ενώ ο Δήμαρχος της πόλης σχολίασε στο facebook «αντε γεια».

Κομοτηνή-Ξάνθη-Καβάλα

Στη συνέχεια περιόδευσε σε Δήμους της Ροδόπης ενώ το βράδυ είναι ομιλητής σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Το βράδυ της Δευτέρας θα παρακαθίσει μαζί με κομματικά στελέχη και βουλευτές σε γεύμα που παρατίθεται στην Ξάνθη. Την Τρίτη ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει στον εορτασμός των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καβάλας.