Κάντο όπως η Μπιτζίδου – Αποψη του Γιάννη Δελή

Είναι φορές που νομίζεις πως όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους στο Νομό Σερρών κι άλλες φορές που λες κάποιος κάνει κάτι λάθος και δεν πάμε καλά. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Αγγελίδης, ή ο Μέγκλας, ο Ραμπότας ή η Μπιτζίδου δεν παλεύουν με όποια μέσα διαθέτουν για να φέρουν κόσμο στις Σέρρες κάνοντας δράσεις που αργότερα γίνονται θεσμοί. Πολλές φορές κατηγορούμε τον Μέγκλα από το FONH για την Serexpo που την στήνει στην αυλή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Όχι άδικα… Κοιτώντας λίγο πιο πίσω όμως θα δούμε πριν από χρόνια πως δεν υπήρχε οπότε ναι είναι μια επιτυχία και βέβαια θα δουμε εαν οι ερχόμενοι θα τη συνεχίσουν ή όχι.

   Το κακό με τον Μέγκλα και τους τριγύρω (όσοι έχουν μείνει να μιλάνε μαζί του) είναι ότι δεν χαμηλώνουν το βλέμμα και δεν τους αρέσει η κριτική λες και γνωρίζουν τα πάντα. Επίσης, ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι ότι προσπαθεί συνέχεια να εντυπωσιάσει με πυροτεχνήματα ξοδεύοντας χρήματα (πολλά ή λίγα) χωρίς να καταφέρνει να δικαιολογήσει στον κόσμο εαν έχουν πιάσει τόπο και έαν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Κάθε εκδήλωση μοιάζει να γίνεται για τις ερχόμενες εκλογές. (Και κάθε φορά οι εκλογές δεν γίνονται…)

   Το «πράσινο» Φεστιβάλ πέρασε στην ιστορία την περασμένη Τετάρτη και ο απόηχος ήταν θετικός με τους Σερραίους να αγκαλιάζουν το ECO FESTIVAL για άλλη μια χρονιά. Η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου – Σαρακενίδου με χαμηλό προφιλ και πολλές ώρες δουλειάς και συντονισμού έδειξε το δρόμο για άλλη μια φορά στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα σε όλους. Ποτέ δεν προκάλεσε την κοινή γνώμη και οι Σερραίοι ήταν εκεί για να δουν απο κοντά τις δράσεις των φορέων. Δεν έφερε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό όνομα για να φέρει κόσμο και να εντυπωσιάσει. Δεν σπαταλήθηκαν χρήματα για μια εκδήλωση. Υπήρχαν αναμφισβήτητα κενά που έχουν όλο το χρόνο να τα διορθώσουν. Οι εθελοντές, ο κόσμος, η συντονιστική ομάδα και οι χορηγοί χάρηκαν αυτό το φεστιβαλ που δεν έμοιαζε με προεκλογικό πανηγυράκι…