«Κανείς δεν θα παραστεί την επόμενη φορά σε Αγροτοδικείο»

Αγανακτισμένοι είναι οι αγρότες που για μια ακόμη φορά βλέπουν πως η Κυβερνηση τους εμπαίζει και τους ταλαιπωρεί με τα Αγροτοδικεία. Ο εφιάλτης, αλλά και η περιπέτεια των αγροτών με τα Δικαστήρια δεν έχει τέλος. Οι Αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην παραστούν από εδώ και πέρα σε κανένα Αγροτοδικείο.

Αυτή τη φορά στο Αγροτοδικείο που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 22/4 οι αγρότες και χωρίς την εκπροσώπηση Δικηγόρου «εισέπραξαν» για άλλη μια φορά 6 μήνες φυλακή λαο 650 ευρώ πρόστιμο. Ο Αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος μιλώντας αποκλειστικά στο FONH.GR δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τετάρτη είχαμε Aγροτοδiκειο εφετείο στην Θεσσαλονίκη. Φάγαμε 6 μήνες φυλακη και 650€ πρόστιμο. Ειναι το δεύτερο που πηγαίνουμε στην Θεσσαλονίκη και τρώμε ακριβώς την ίδια ποινή. Την πρώτη φορα είχαμε δικηγορο τωρα χωρις δικηγορο. Αποφασίσαμε οτι δεν θα ξανα παμε σε κανενα δικαστήριο γιατι αποδείχτηκε οτι μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν. Θα περιμενουμε απο την κυβέρνηση να πράξει αυτο που πρεπει…»

Εξάμηνη αναβολή των εισφορών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

    Αναστέλλεται για έξι μήνες η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που επλήγη πρόσφατα από τις πλημμύρες, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού. Με επείγουσα εγκύκλιο την οποία εξέδωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ η εξάμηνη αναστολή θα μετρά από την πρώτη του μήνα κατά την οποία επλήγη ο Νομός. Παράλληλα κεφαλαιοποιούνται οι τρέχουσες και καθυστερούμενες εισφορές, μέχρι το τέλος του μήνα που προηγήθηκε, της φυσικής αυτής καταστροφής. Η εγκύκλιος εκδόθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικών μέτρων , για την ανακούφιση και την διευκόλυνση των επιχειρήσεων της ΠΕ Σερρών, που επλήγησαν από τις συνέπειες που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον νομό. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν, μόνο όσοι επαγγελματίες δεν συμμετέχουν σε κάποια άλλη ρύθμιση τμηματικών καταβολών, ενώ δεν υπάγονται , επίσης, οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.