Ισχύει το Ιατρικό Απόρρητο, όχι η απόρρητη ενημέρωση

Αυτό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο Σερρών δεν είναι έντιμο προς τους δημοσιογράφους, ούτε και στην Σερραϊκή κοινωνία. Και δεν μιλάμε για κανονικές συνθήκες, αλλά για μέρες Κορωνοϊου που υπάρχει μεγάλη δίψα για ενημέρωση από τους Σερραίους.

Από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Σέρρες δεν υπάρχει ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους. Ενώ υπάρχει Γραφείο Τύπου δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί με το να στέλνει σε καθημερινή βάση δελτίο τύπου προς τους δημοσιογράφους.

Ελέγχοντας τα email έχουμε ένα δελτίο τύπου που στάλθηκε 29/01 και ένα ευχαριστήριο δελτίο τύπου στις 28/3 σχετικά με το ποιες εταιρείες έχουν χορηγήσει το Νοσοκομείο Σερρών.

Κάτι πάει στραβά…

Οι δημοσιογράφοι φτάνουν σε σημείο να κοιτάνε το Facebook, να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους και αφού διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους να τις δημοσιεύουν. Μόλις δημοσιεύσουμε μια είδηση που εχουμε διασταυρώσει ορισμένοι μας περιμένουν στη γωνία γράφοντας πως δεν πρέπει να τρομοκρατούμε τον κόσμο και πως είμαστε απατεώνες. (Και άλλα που δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε).

Το ότι κάτι πάει στραβά με την ενημέρωση στο Νοσοκομείο Σερρών φαίνεται και από  την είδηση που διασταυρώνουμε για επιβεβαιωμένο κρούσμα και τα ιδιωτικά ή κρατικά κανάλια δεν αναφέρουν τίποτα για τις Σέρρες. Δεν γνωρίζουμε αν ενημερώνει κάποιος αρμόδιος το Υπουργείο Υγείας. Στις ερωτήσεις αυτές ζητήσαμε απαντήσεις από το Γραφείο Τύπου του Νοσοκομείου Σερρών και ακόμα περιμένουμε απάντηση…