ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Θρυλική Θαλαμηγός «Χριστίνα Ο.» έδεσε στο Λιμάνι Μεσολογγίου

Την θρυλική θαλαμηγό του Μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση η οποία έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φράνκ Σινάτρα, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι και άλλοι πολλοί διάσημοι ύστερα μπορεί να δει κανείς έστω και από μακριά στο Λιμάνι του Μεσολογγίου.

To FONH.GR βρεθηκε στο Μεσολόγγι αποκλειστικά για αυτό το θέμα και σας το παρουσιάζει

Κάτι από την παλιά αίγλη ως κορυφαία θαλαμηγός για VIP βιώνει εκ νέου το 99 μέτρων θρυλικό yacht «Christina O», που έγινε παγκοσμίως γνωστό από τις προσωπικότητες που φιλοξένησε σε αυτό ο αρχικός του ιδιοκτήτης, Αριστοτέλης Ωνάσης.

Βρίσκεται στο Λιμάνι Μεσολογγίου προερχόμενο από τις Κάννες και το Μονακό όπου είχε εκτελέσει τους προηγούμενους ναύλους του. Η παλαιά καναδική φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου μετασκευάστηκε σε θαλαμηγό το 1954 από τον Ελληνα εφοπλιστή έναντι του μυθικού για την εποχή ποσού των 4 εκατ. δολ. και δαπάνης απόκτησης μόλις μερικών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. To «Christina O», το πρώτο mega yacht παγκοσμίως (με εξαίρεση την 124 μέτρων θαλαμηγό του Κεμάλ Ατατούρκ «Savarona», που είναι όμως κρατική και όχι ιδιωτική περιουσία) προέρχεται από ετήσια συντήρηση που πραγματοποίησε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας στα τέλη Μαΐου ενώ πέρυσι το καλοκαίρι περίμενε ναύλους στο λιμάνι του Λαυρίου. Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς παραμένει εν πολλοίς μυστήριο, αν και στη διεθνή βάση ναυτιλιακών δεδομένων Equasis αναφέρεται πως από τις 8 Δεκεμβρίου του 2017 η διαχείρισή του γίνεται από την Ikarus Shipmanagement INC που έχει γραφεία επί της οδού Ιάσονος 2 και Ακτής Μιαούλη, όπως και ότι αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας Christina LTD Partnership, η οποία έχει έδρα τα νησιά Κουκ στη Νέα Ζηλανδία.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή & Agrinionews