Η θέση της ΟΕΒΕΣ Σερρών για το Δημοψήφισμα

Δείτε την ανακοίνωση

«Ο Ελληνικός λαός, οι μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι και μαγαζάτορες- που εμείς εκφράζουμε- και είναι μέλη μας, έχουν υποστεί 5 χρόνια τώρα τα μνημόνια της καταστροφής και τις συνέπειές στους. Τραγική μείωση του τζίρου, λουκέτα σε χιλιάδες μαγαζιά, ανεργία, εξαθλίωση, φτωχοποίηση. 

Τα ζήσαμε και τα ζούμε καθημερινά.
Σήμερα έχουμε εικόνα με κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ για 60€, πάγωμα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτή η κατάσταση και η παράταση της πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΔΕΝ συμφωνούμε με τις προτάσεις των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ όπως έχουν τεθεί στο δημοψήφισμα. ΟΥΤΕ όμως και με την πρόταση των 47 σελίδων της Κυβέρνησης. Και οι δύο προτάσεις είναι σε υφεσιακή κατεύθυνση , δεν προωθούν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν ΛΥΝΟΥΝ το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και επαγγελματίες έχουμε ΥΠΟΣΤΕΙ και έχουμε νιώσει στο πετσί μας 5 χρόνια την ύφεση, την λιτότητα και τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών .ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθήκαμε μαζί με τους εργαζομένους στο ίδιο μπλοκ –απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές της ισοπέδωσης και την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.
Σήμερα ΖΟΥΜΕ αυτή την κατάσταση και κάνουμε ένα ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλο αυτόν τον κόσμο που αδιαφορούσε, που χλεύαζε τους ΑΓΩΝΕΣ που δεν συμμετείχε, που ήταν στον ΚΑΝΑΠΕ και έπαιζε …….με το τηλεκοντρόλ να βγει την Κυριακή, να συμμετέχει, να ενεργοποιηθεί, να ψηφίσει στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να πάρει θέση.
Σήμερα οι επαγγελματίες ξέρουν καλά ποια είναι η κατάσταση και σύμφωνα με το κριτήριο τους μπορούν να επιλέξουν , δεν έχουν καμία ανάγκη καθοδήγησης και προτροπής ,θα επιλέξουν το καλύτερο για την δουλεία τους ,για τα παιδιά τους, για το μέλλον της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κοτσαμπάς Σωτήριος