«Η ψήφος να «δώσει» λύσεις και όχι να μας βουλιάξει»- Άποψη του Π.Σαββίδη

Σίγουρα θα πρόκειται για τις πλέον κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Μόνο οι αφελείς δεν βλέπουν τη Δαμόκλειο Σπάθη των αγορών που επικρέμεται επάνω από τα κεφάλια μας. Αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, και μάλιστα ονειρεύονται χορούς και νταούλια, ας σκεφτούν πόσο εύκολα οι αγορές γονάτισαν το ρούβλι και τσαλάκωσαν το γόητρο του Πούτιν.

Η οργισμένη εν θερμώ ψήφος, και έχει κάθε λόγο ο κόσμος να είναι οργισμένος, δεν αποτελεί λύση ούτε διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ψήφος πρέπει να «δώσει» λύσεις την επόμενη μέρα και όχι να βουλιάξει ακόμη περισσότερο τη χώρα και να πάνε στο βρόντο τα όσα πετύχαμε, τα τελευταία χρόνια. Για τα όποια θετικά αποτελέσματα, μάτωσαν οι Έλληνες και δεν πρέπει κάποιοι «ελαφρά την καρδία» να διαγράψουν τις θυσίες αυτές να μηδενίσουν το κοντέρ και άντε πάλι από την αρχή.

Εύχομαι αυτοί που σήμερα χαμογελούν για τις πρόωρες εκλογές να συνεχίσουν να έχουν το ίδιο χαμόγελο και την επόμενη μέρα, τότε που θα αρχίσουν τα δύσκολα και οι δανειστές μας, από τους οποίους (παρα) δανειστήκαμε τις προηγούμενες δεκαετίες για να στήσουν το πελατειακό τους κράτος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα αρχίσουν και αυτοί να μας δείχνουν το απειλητικό του χαμόγελο με τα γυαλισμένα τους δόντια.

Ο θεός ας βάλει το χέρι του και ας μας σώσει από νοσταλγούς της Σοβιετίας, τα ορφανά του Αδόλφου και τους ψεκασμένους συνομοσιολόγους , που μόνο δεν πιάστηκαν χέρι χέρι για να χορέψουν «τσάμικο», πανηγυρίζοντας την αποτυχία να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας. Ο θεός βοηθός

*Ο Παναγιώτης Σαββίδης είναι δημοσιογράφος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»