Η Π.Κ.Μ. στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITFστο Βελιγράδι, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19-22 Φεβρουαρίου 2015, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της σταντ που συμπεριλαμβανόταν  στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

  Φέτος στη διοργάνωση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, οι συμμετοχές και η προσέλευση του κοινού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

             Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

            Επιπλέον, το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το standτης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε με την παρουσία του ο  Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι  Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο οποίος συνεχάρη την Π.Κ.Μ. για την παρουσία της στην έκθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο κ. Πρέσβης ανέφερε ότι η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται στη διάθεση της Π.Κ.Μ. για συνεργασίες και δράσεις στον τομέα του τουρισμού και γενικότερα.

             Επίσης, στο περίπτερο έδωσε το παρόν και συνομίλησε με όλους τους εκπροσώπους της ελληνικής συμμετοχής ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας  Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην προσπάθεια προβολής της Π.Κ.Μ. Ακόμη, το περίπτερο  επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος ο οποίος συνομίλησε με τα στελέχη της Π.Κ.Μ. και τους παρευρισκόμενους επισκέπτες.

             Κοντά στην ελληνική συμμετοχή βρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας  Απόστολος Τζόβας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση.

   Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το standτης Π.Κ.Μ. επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας. Οι εκπρόσωποι της Π.Κ.Μ. πραγματοποίησαν επαφές και συζητήσεις με φορείς του τουρισμού και επαγγελματίες του κλάδου. Μάλιστα, ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά τουριστικού περιεχομένου της Σερβίας, με τον επωνυμία «VecernjeNovosti» πήρε συνέντευξη από τα στελέχη της Περιφέρειας και πρόκειται το επόμενο διάστημα να δημοσιεύσει άρθρο – αφιέρωμα στην περιοχή μας.

             Κατά τη διάρκεια της έκθεσης δόθηκε στους επισκέπτες όλο το πληροφοριακό, διαφημιστικό έντυπο υλικό της Π.Κ.Μ. με το λογότυπο VeryMacedoniaμε τους ίδιους να ζητούν πληροφορίες για όλους τους τουριστικούς πόλους έλξης. Το αυξημένο ενδιαφέρον της γειτονικής χώρας για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας συνέβαλε μάλιστα στην απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να λειτουργήσει γραφείο στο Βελιγράδι από τον προσεχή Απρίλιο, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεχής και ολοκληρωμένη προβολή των τουριστικών μας πλεονεκτημάτων.  

            Να σημειώσουμε πως η Π.Κ.Μ. εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τα μέλη της επιτροπής τουρισμού  Λεωνίδα Τσιαντή από την Π.Ε. Σερρών και Γιάννη Τσίκο από την Π.Ε. Πέλλας, ενώ παράλληλα υπήρξε και εκπροσώπηση του δήμου Σερρών από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη.


Π.Ε. Σερρών