Η Φ.Αραμπατζή καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει ζητήσει δάνειο από τη Ρωσία

Επίσημη απάντηση από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ζητούν 17 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους, την οποία συνυπογράφει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ρωτώντας τον αν αληθεύει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε δάνειο ύψους 10 δις δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση της χώρας σε Εθνικό νόμισμα.
Η ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έρχεται σε συνέχεια του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα» στο φύλλο της Κυριακής 19/07/2015.
Στην πιο κρίσιμη δημοσιονομικά περίοδο της χώρας, με όλους τους κλυδωνισμούς, που έχουν προκαλέσει τα σενάρια της δραχμής και οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοιχτά την υποστηρίζουν, οι 17 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τα επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει:

         Αν αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας,

         Αν η απόρριψη του σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Κυβέρνησης από την Ρωσική Ομοσπονδία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξώθησε τελικά την Κυβέρνηση να υπογράψει το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναλυτικά, η σχετική ερώτηση (Αρ. Πρωτ: 4075/20-07-2015) που συνυπέγραψε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση να έχει ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του κ.Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής Κυβερνήσεως για δάνειο ύψους δέκα (10) δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συνεπώς, ερωτάται ο Αξιότιμος Κύριος Πρωθυπουργός:

Είναι αληθές το δημοσίευμα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Β’ Αθηνών

Κώστας Τζαβάρας, Ν. Ηλείας

Μάκης Βορίδης, Αττικής

Κώστας Βλάσης, Ν. Αρκαδίας

Γιώργος Στύλιος, Ν. Άρτας

Χρήστος Κέλλας, Ν. Λάρισας

Φωτεινή Αραμπατζή, Ν. Σερρών

Μαρία Αντωνίου, Ν. Καστοριάς

Γεώργιος Γεωργαντάς, Ν. Κιλκίς

Δημήτρης Κυριαζίδης, Ν. Δράμας

Κώστας Κουκοδήμος, Ν. Πιερίας

Ανδρέας Κατσανιώτης, Ν. Αχαΐας

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Β’ Αθηνών

Σάββας Αναστασιάδης, Ν. Β’ Θεσσαλονίκης

Στέφανος Γκίκας, Ν. Κέρκυρας

Μάνος Κόνσολας, Ν. Δωδεκανήσου

Γιάννης Βρούτσης, Ν. Κυκλάδων