H Terra Fyllida στο Protothema.gr: Μανιτάρι, γλυκό του κουταλιού!

Ο Τάσος Χατζηασλάνης και η αδερφή του Δήμητρα Χατζηασλάνη με «gourmet χαρακτήρα» δημιουργούν νέες γεύσεις με βάση τα πλευρώτους

Τι παραπάνω να περιμένεις από δυο νέους ανθρώπους στην επιχειρηματικότητα; Καινοτομία και διαφορετικότητα.

Όπερ και εγένετο. Ο Τάσος Χατζηασλάνης και η Δήμητρα Χατζηασλάνη είναι δυο αδέρφια γεννημένα και μεγαλωμένα στην Θεσσαλονίκη. Προερχόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους αποφάσισαν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής των γονιών τους και να ασχοληθούν με την μεταποίηση μανιταριού και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από μανιτάρια.

Με έδρα τη Νέα Ζίχνη, στην καρδιά του κάμπου των Σερρών, -ανάμεσα στο Μενοίκιο και το Παγγαίο όρος- δημιούργησαν την εταιρία Terra Fyllida και με έναρξη το 2015 ξεκίνησαν το εγχείρημα να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των τροφίμων διαθέτοντας μια γκάμα καινοτόμων προϊόντων με gourmet χαρακτήρα και παράλληλα να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταποίησης και τυποποίησης σε παραγωγούς που θέλουν να αναδείξουν τα προϊόντα τους.

Για να περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα.

Με πρώτη ύλη το μανιτάρι -και ως λάτρεις αυτού φυσικά- τα αδέρφια δημιούργησαν τους τρείς πρώτους κωδικούς των προϊόντων τους.

Δύο Chutney σάλτσες μανιταριών Πλευρώτους. Η πρώτη με Κόλιανδρο & Μπαχάρι. Μια γλυκόξινη σάλτσα, σιγοβρασμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί με κόλιανδρο και μπαχάρι σε έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

Η δεύτερη με Τσίλι, Κάρυ & Πορτοκάλι. Γλυκόξινη επίσης, ελαφρώς πικάντικη σάλτσα, σιγοβρασμένη σε λευκό ξηρό κρασί, με κάρυ, φυσικό χυμό και πραγματικό ξύσμα πορτοκαλιού.

Δύο γλυκόξινες και αρωματικές σάλτσες που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα πλατό τυριών, ψητό κρέας, κόκκινο ή λευκό κρασί. Ακόμη να προστεθούν σε πράσινες σαλάτες ή πάνω σε ζεστό ψωμί!

Για… επιδόρπιο παραθέτω κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο & Άρωμα Βανίλιας. Αποτελούμενο από φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες τα οποία έχουν βράσει μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη, δίνοντας στο σιρόπι ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, σε συνδυασμό με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και άρωμα βανίλιας.

Στο site τους παραθέτω τα λόγια των δημιουργών σχετικά με την πρωτοβουλία τους:
«Εντοπίζοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά από ελληνικά προϊόντα μανιταριών εκτός της κονσέρβας και του νωπού μανιταριού, αφού ότι μπορούσε να βρει κανείς σε μεταποιημένο ήταν μόνο εισαγωγής, πλην μικρών εξαιρέσεων. Βλέποντας κάτι τέτοιο και γνωρίζοντας την διατροφική αξία των μανιταριών ως λάτρεις αυτών, αποφασίσαμε να παράγουμε προϊόντα και έτοιμες προτάσεις από μανιτάρια.

Η φιλοσοφία μας είναι η χρήση αγνών φρέσκων υλικών, η σωστή διαχείριση τους από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό και οι αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Όλα τα προϊόντα της Terra Fyllida παράγονται, χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, ή χρωστικές ουσίες.

Στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στη Νέα Ζίχνη Σερρών, εφαρμόζουμε το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 και φροντίζουμε όλοι οι προμηθευτές μας να είναι πιστοποιημένοι με τα ανάλογα πρότυπα HACCP και ISO.»

Πηγή Protothema.gr