Γ.Παπανδρέου: «Μήνυμα αναγκαιότητας για Εθνική Συνεννόηση»

 

 

«Τώρα που σίγησε ο λαϊκισμός είναι η ώρα για ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας με ευθύνη  όλων των κομμάτων

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του «Κινήματος» Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Σερρών. Πρώτος σταθμός το Εργατικό Κέντρο, όπου τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκαν δεκάδες πολίτες,οι οποίοι του εξέφρασαν δημόσια την στήριξή τους. Ακολούθησε σύσκεψη με το Προεδρείο του Ε.Κ. αλλά και τους εκπροσώπους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα εργασίας και οικονομίας που αντιμετωπίζει ο Νομός μας.


Στο ίδιο κλίμα και η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης ενός Εθνικού Συφμώνου ομόνοιας και συνεργασίας, ιδιαίτερα τώρα που σιώπησε ο λαϊκισμός και διαψεύστηκε για πάντα.

Ο κ. Παπανδρέου  πεζός και συνοδευόμενος από μέλη και φίλους του Κινήματος οι οποίοι τον ακολούθησαν  με ενθουσιασμό, καθ όλη τη διάρκεια της πορείας του ειχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με αρκετό κόσμο στον πεζόδρομο της Μεραρχίας. 

«Πολιτική  με όρους αρένας»

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα – Ουδείς δικαιούται να δηλώνει αυταπάτη ως προς αυτό. Όλοι εξαπάτησαν συνειδητά. Αποτέλεσμα; Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, χρειάστηκαν άλλα δύο μνημόνια, απαιτήθηκαν εντελώς αχρείαστες επιπρόσθετες θυσίες χωρίς τελειωμό, για να αποδειχθεί στην πράξη και να αποδεχθούν όλοι εκτός από κάποιες γραφικές περιπτώσεις, κάποια αυτονόητα πράγματα που λέγαμε εξαρχής:Ότι, στη διεθνή οικονομία, στη διεθνή πολιτική, όποιοι κι αν είναι οι δεσμοί, όποιες κι αν είναι οι συμπάθειες, καμία χώρα, κανένας δεν δανείζει χαριστικά τα χρήματα των συμπολιτών του  και καλά κάνει», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η αλλαγή πορείας προς το καλύτερο, απαιτεί και προϋποθέτει υπέρβαση του ίδιου του εαυτού μας. Να υπερβούμε τις χειρότερες νοοτροπίες μας, για να απελευθερώσουμε το απίστευτο δυναμικό μας για πρόοδο. Και κυρίως να μάθουμε από αυτά που πάθαμε. Όσο η πολιτική διεξάγεται με όρους αρένας, »ο θάνατός σου, η ζωή μου», όσο η έφοδος και παραμονή στην εξουσία παραμένει αποκλειστικός αυτοσκοπός,  Όσο η ιδιοποίηση του κράτους είναι ο κυρίαρχος στόχος, τίποτα δεν θα διορθωθεί, τίποτα δεν θα αλλάξει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου».


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ NPRESS.GR