FONH FILMS: «Μια ζωή την έχουμε» – Δείτε που γυρίστηκε η ταινία (φωτό)

Mια από τις παλιές αγαπημένες Ελληνικες ταινίες ήταν και είναι το «Μια ζωή την έχουμε»  παραγωγής 1958 της FINOS Films. Μια εκπληκτική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, που παίζεται ακόμη και τώρα στις οθόνες μας.

Πρωταγωνιστές ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν, η Υβον Σανσον, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Περικλής Χριστοφορίδης κα.

To FONH FILMS μέσω του FONH.GR, σε ένα ακόμα Κινηματογραφικό αφιερωμα, έψαξε για τα γυρίσματα της αξέχαστες ταινίας που έγιναν στην Αθήνα και άλλα μέρη.

FONH FILMS: «Μην είδατε τον Παναή», που γυρίστηκε η ταινία (φωτό)

Ο Δημήτρης Χορν ηταν 37 ετών στην ταινία αυτή και αρχικά είναι γνωστό ότι είχε επιλεχθεί να πρωταγωνιστήσει ο ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης. Λόγω του ότι η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πολύ, επιλέχθηκε ως πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Χορν. Όσο για την Υβον Σανσον είχε επιλεχθεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε μια Ιταλίδα σταρ εποχής για να έχει διεθνή προβολή η ταινία. Στην φωνή την ντουμπλαρισε η Θεανώ Ιωαννίδου.

Που γυρίστηκε η Ελληνική ταινία Οι Επικίνδυνοι (1983)

Βαθύτατα φιλοσοφημένο

Στην οδό Πανεπιστημίου απέναντι από το REX ο Δημήτρης Χορν κρατά στο χέρι του ένα μεγάλο ψάρι στο χέρι σταματά σε μια βιτρίνα και χαζεύει με το όνομα Σεβαστάκης (Δεν υπάρχει πια). Αυτό είναι το πεζοδρόμιο και το κατάστημα που κοιτούσε. Φυσικά έχει αλλάξει.

Έρευνα: Που γυρίστηκε η Ελληνικη ταινία «Ο Ατσίδας» -(Update)

Λίγο πιο κάτω βλέπει και ένα μαγαζί που ήταν ταξιδιωτικό πρακτορείο απέναντι από το Παλλάδιον. Κάτω η φωτό από το κτίριο.

Έρευνα: Σε ποιο ξενοδοχείο γυρίστηκε η ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο» (φωτό)

Το λιμανάκι της αγάπης

Οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν μπάνιο σε ένα ρομαντικό λιμανακι.

Ο λόγος για την αμμουδερή παραλία «Λιμανάκι της Αγάπης», που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τον Πόρο, στο νοτιοδυτικό τμήμα του και αποτελεί το καταφύγιο των ζευγαριών που επισκέπτονται το νησί του Σαρωνικού κάθε χρόνο. Φωτό-πηγη: bovary.gr

Λίγοι γνωρίζουν πως στον ρόλο του καφετζή στην τράπεζα τον έπαιξε ο Κώστας Γκουσγκούνης.

Ο Χορν βρίσκεται μαζί με την Σανσον αρχικά σε ένα καταστημα να δοκιμάζει διαμάντια, σε ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για Αδαμαντοπωλειο που βρισκόταν στην οδό Ερμού 20 στην Αθήνα με τίτλο Στ.Μαρκου κ Ι.Μ.Κατσικοπουλος. κάτω μια αρχειακή διαφήμιση του μαγαζιού το 1940!!!

Στην συνέχεια από το ίδιο μαγαζί θα της αγοράσει διαμάντια. Εν έτει 2020 αυτό το μαγαζί δεν υπάρχει. Έμεινε το νεοκλασσικό κτίριο στην οδό, αλλά άλλαξε το κατάστημα.

Η Εμποροπιστωτικη τράπεζα που λέγεται στην ταινία ουσιαστικά δεν υπάρχει και δεν ιδρύθηκε το 1908. Πρόκειται για μυθοπλασία.

Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκε ένα επιβλητικό κτίριο Τράπεζας.

Μια παλιά Εθνική Τράπεζα στη γωνία Νηρηϊδων και Πρατίνου (ο κάθετος δρόμος), που έχει φύγει πάνω από 15 χρόνια. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι σήμερα κομμωτήριο.

Για το ξενοδοχείο που έμενε ο Χορν ηταν στο Athenee Palace στην οδό Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου. Ήταν από τα πρώτα κτίρια το 1953 και θεωρούνταν το 1960 ως ξενοδοχείο πολυτελείας. Αυτό είναι το επιβλητικό κτίριο στην κάτω ρωτο. Από το ρετιρέ βγήκε ο Χορν και αντίκρυσε την θέα. 

Το τραγούδι που ακούγεται «Μια ζωή την εχουμε» είναι του Μιχάλη Σουγιούλ «Ο μήνας έχει 9» σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκη.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 1953 από τον Νίκο Γούναρη και το Τριο Κιταρα.

Στην σκηνή που ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο και κορνάρει την Μπιμπη να έρθει μαζί του, είναι στο Λιμάνι του Πειραιά και διακρίνεται η εκκλησία του Αγ.Διονυσίου που φυσικά υπάρχει μέχρι και σήμερα.

.Κάτω η Εκκλησια

Φωτό κάτω από το λιμάνι του Πειραιά. Η Υβον Σανσον εισέρχεται ξανα στο Λιμάνι από αυτή την πύλη Ε3 στην γωνία και κατευθύνεται προς το πλοίο που έχει φύγει.

 

Πηγή έγχρωμη φωτο

ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ