Φ.Αραμπατζη: «Στόχος μας να ενισχύσουμε την μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια»

Η νέα υφυπουργός αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή υπογράμμισε ότι ο τομέας της αγροτικής  ανάπτυξης είναι στρατηγική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβαστε και τα υπόλοιπα άρθρα του FONH GR

«Εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι η δυνατότητα συμβολής του πρωτογενούς τομέα στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της χώρας, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ζωής της υπαίθρου είναι κομβικής σημασίας, όπως και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτών της δημιουργίας των ζητούμενων αγροτικών επενδύσεων και της αύξησης των θέσεων εργασίας.

Μπροστά στο κρίσιμο momentum

Βρισκόμαστε μπροστά στο κρίσιμο momentum της διαμόρφωσης νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Οι συζητήσεις για τις οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δυόμισι χρόνια, οπότε προτεραιότητά μας είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, το χτίσιμο των συμμαχιών και η προετοιμασία της χώρας μας  για τη νέα προγραμματική περίοδο, η οποία θα κρίνει το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα της αλιείας είναι κομβικής σημασίας τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία γιατί αξιοποιεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και βεβαίως συμβάλλει στην αύξηση του εισοδήματος των ανθρώπων που παράγουν και μοχθούν τόσο στις παράκτιες όσο και στις νησιωτικές περιοχές.

Η βέλτιστη και τάχιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και της Θάλασσας

Για αυτό στόχος μας είναι η βέλτιστη και τάχιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και της Θάλασσας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,  της υδατοκαλλιέργειας, της μεταποίησης των προϊόντων, της αύξησης του εισοδήματος όλων όσων παράγουν και μοχθούν στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ειδικά δε για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, η οποία  εδώ και 35 χρόνια πραγματικά προοδεύει, στόχος μας είναι να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο και να την απεγκλωβίσουμε από τις αγκυλώσεις , την ώρα, που η ζήτηση των αλιευτικών προϊόντων και ο εξωτερικός ανταγωνισμός μεγαλώνει.

Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε τη συνεργασία, ο κύριος Υπουργός, ο κύριος Υφυπουργός κι εγώ προσωπικά με το άξιο επιστημονικό και στελεχιακό  δυναμικό του Υπουργείου στη γόνιμη συνεργασία των οποίων φυσικά και ευελπιστούμε».