Επιτυχημένο το Τουρνουά του Πανσερραϊκού κατά του Ρατσισμού (φωτό)

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το Τουρνουά Ακαδημιών κατά του Ρατσισμού, που διοργάνωσε ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στην Ομόνοια.

Για έκτη σερι χρονιά τα λιοντάρια διοργάνωσαν αυτό το Τουρνουά με πολλά παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο και να στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του Ρατσισμού. Με την υποστήριξη της FIFA και UEFA και συντονιστή την FAREnet.

Με την συμμετοχή φέτος της ΕΠΟ με το πρόγραμμα της «Hello Football Friend» του Grass Routes. Από πλευράς ΕΠΟ το παρόν έδωσε ο κ.Γκυζης

Ενεργή συμμετοχή είχε και ο σύνδεσμος Πανσερραϊκού Che Guevara Club οπου έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις για τον ρατσισμό και με ειδικό πανό που φέρνει στο γήπεδο.

Στο τελευταίο ματς ενήλικες, μέλη του συνδέσμου Πανσερραϊκού έπαιξαν ποδόσφαιρο και με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Δομή Σερρών.

Με όσα γίνονται στην Συρία, επίκαιρο όσο ποτέ

Μαζί στην Ομόνοια ήταν και μαθητές από Erasmus κυρίως από την Ισπανία, που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Διαβάστε παρακάτω το μήνυμα των οργανωμένων οπαδών του Che Guevara Club.

Αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν! Το ποδόσφαιρο είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αφήσουμε πίσω για λίγο τις σκοτούρες τις καθημερινότητας και να χαρούμε τη στιγμή με ανθρώπους διαφορετικούς αλλά τόσο ίδιους μαζί μας. Ακολουθούν φωτογραφίες από των αγώνα ανάμεσα στο Che Guevara Club και σε πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας Σερρών. Με τέτοιες δράσεις η κοινωνία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι λαοί μπορούν να ζουν μαζί ειρηνικά. Refugees welcome! Che 5

Την Κυριακή πριν τον αγώνα Πανσερραϊκός-Παραλιμνιο θα βγουν παιδιά με τους παίκτες και πανό κατά του Ρατσισμού.