Επίσχεση εργασίας στην TVS, αντιδράσεις από τις Ενώσεις

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί στον Σερραϊκό τηλεοπτικό σταθμό TVS, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της διοίκησης το τελευταίο διάστημα. Επτά στο σύνολο δημοσιογράφοι και τεχνικοί διεκδικούν δεδουλευμένα πέντε μηνών, ενώ έχουν σταματήσει οι ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις του σταθμού. Να υπενθυμίσουμε πως η TVS ήταν η πρώτη Σερραϊκή τηλεόραση και φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από την ΕΣΗΕΜΘ που εξέδωσε δελτίο τύπου. Σε αυτό αναφέρεται.

“Έμπρακτη απαξίωση στο δικαίωμα της κοινωνίας των Σερρών στην Ενημέρωση αποτελεί η ενέργεια του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TVS, Ν. Τσέπελα, να διακόψει από την περασμένη Πέμπτη 4/6/2015 όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές του προγράμματος.
Η εργοδοσία του σταθμού οφείλει στους δημοσιογράφους που απασχολεί δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο έως σήμερα και το επίδομα άδειας του 2014. Αντί να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος έναντι των εργαζομένων, καταφεύγει σε ενέργειες που στερούν από τους δημοσιογράφους το αντικείμενο της εργασίας τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των συναδέλφων στο TVS, οι οποίοι προέβησαν ήδη σε επίσχεση εργασίας, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους”.

Και η Ένωση Τεχνικών ΕΤΙΤΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

“Εδώ και μερικές μέρες οι συνάδελφοί μας στο TVS έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αφού ο εργοδότης τους , τους χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών.
Αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σ αυτήν την ενέργεια μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις προς την εργοδοσία τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Αντί όμως η διοίκηση του Τηλεοπτικού Σταθμού να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της, χρησιμοποιεί μεθόδους, παρανομώντας στο έπακρο.
Καλούμε την Διοίκηση του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού να εξοφλήσει άμεσα τους εργαζόμενους της και από εδώ και πέρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, γιατί αλλιώς θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μελών μας.”