Είναι πριν την αυγή το πιο βαθύ σκοτάδι; Άποψη του Γιάννη Δελή

Ώρα 05:00 Πέρασε μισή ώρα από τότε που οι Βουλευτές ψήφισαν και αποχώρησαν κουρασμένοι. 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 230 ψήφους. Παραμένει λαβωμένη η κυβέρνηση με 36 αντάρτες και 5 «ύποπτους». Η έκπληξη με το ΝΑΙ του Βαρουφάκη προβλημάτισε αρκετούς. 

Ο αρχικός προγραμματισμός να ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια στις 3 π.μ. πήγε… περίπατο, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται τελικά με τρομερή καθυστέρηση και να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα στις 04:30. Το σίγουρο είναι πως για τον Αλέξη Τσίπρα ξημερώνει άλλη μία ημέρα δύσκολη, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τους όλο και αυξανόμενους αντάρτες, ενώ σε λίγες ώρες απο τώρα θα έχει ένα δύσκολο ραντεβού με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Σερραίοι Βουλευτές δεν έκαναν την έκπληξη. Την ώρα που γράφαμε το ρεπορτάζ είχαμε σχηματίσει ήδη στο πρόχειρο τα ονόματα τους και δίπλα συμπληρώσαμε σαν να γνωρίζαμε τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ. Μόλις ξεκίνησε η ψηφοφορία και ακούστηκε ο Νομός Σερρών με τους Βουλευτές δεν αλλάξαμε τη σειρά και έτσι αστραπιαία ανέβηκε το θέμα καθώς ήταν αναμενόμενο τι θα ψήφιζε ο καθενας…