Ε.ΔΗ.ΠΗ.Τ: Ανακοίνωση – Καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΈΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποπέσει στην αντίληψη μας να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων – συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε. με την εκάστοτε εργοδοσία να εθελοτυφλεί και να τους εμπαίζει με τα δεδουλευμένα τους. Χρήματα που οι συνάδελφοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν μέσα από πολλές ώρες εργασίας αλλά και απλήρωτες σε πολλές περιπτώσεις υπερωριών.

Η εργοδοσία ‘’κάνει ‘’ τη δουλειά της αφήνοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτους τους συναδέλφους εκμεταλλευόμενη την καλή θέληση τους αλλά και την ανάγκη τους. Μάλιστα μετά από την καθυστέρηση αυτή και μην μπορώντας να ανεχτούν άλλο τους 3-4 ή και 5 μήνες ακόμη αναμονής οι συνάδελφοι αναγκάζονται με πιέσεις να διεκδικήσουν τα χρήματα τους με την εργοδοσία να εμμένει επικαλούμενη την οικονομική κρίση με τελικό αποτέλεσμα να παραιτηθούν.

Το κακό όμως δεν μένει εδώ, καθώς την εικόνα στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. κάνει ακόμη χειρότερη η εμφάνιση μη δημοσιογράφων που καταλαμβάνουν θέσεις των τελευταίων εξυπηρετώντας ρουσφέτια η άλλου είδους σχέσεις.

Η ΕΔΗΠΗΤ καταγγέλλει τα περιστατικά τόσο της καθυστερημένης πληρωμής των συναδέλφων, όσο και την απασχόληση ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με το λειτούργημα του δημοσιογράφου και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντοπισμού και παρέμβασης για την αποκατάσταση της αδικίας διεκδικώντας τα αυτονόητα.

ΑΝΝΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Πρόεδρος Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.