Διυλιστήριο Σερρών: Ένα μεγάλο έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Το διυλιστήριο της πόλης μας θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη: οικονομικά, περιβαλλοντολογικά και αναπτυξιακά για για τα επόμενα πολλά χρόνια!
Χρηματοδοτείται κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε 5.885.000 ευρώ και αναμενεται να ολοκληρβθει το πρωτο εξαμηνο του 2021
Ένα έργο που θα υδροδοτεί το 60% της πόλης των Σερρών, ενώ για την περίοδο που θα λειτουργεί θα αδρανοποιούνται πέντε γεωτρήσεις της περιοχής του Αγίου Ιωάννη.


Το κέρδος είναι διπλό. Πρώτον γιατί περιορίζουμε δραστικά το λειτουργικό κόστος από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και δεύτερον γιατί επιτρέπουμε τον υδροφόρο ορίζοντα να ανανεωθεί με φυσικό τρόπο.
Η εγκατάσταση επεξεργασίας νερού θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές. Θα μπορεί να επεξεργάζεται 12.000 κυβικά νερού ανά ημέρα ή 600 κυβικά πόσιμου νερού ανά ώρα.
Θα διαθέτει μονάδα φίλτρανσης υψηλών προδιαγραφών δύο βαθμίδων, ενώ οι λειτουργίες της θα εποπτεύονται με τα πλέον σύγχρονα μέσα.


Όλο το εγχείρημα αποτελεί μια διαχρονική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον π. Δήμαρχο κ. Ιωάννη Βλάχο και συνεχίστηκε από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου!
Πρέπει όμως να ευχαριστήσω και έναν ακούραστο συμπαραστάτη κάθε σερραϊκής προσπάθειας , έναν απόλυτο σύμμαχο σ όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από τον τόπο μας: τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα , που ενέταξε χρηματοδοτικά και υποστήριξε τόσο αυτό το έργο όσο και την κατασκευή του αγωγού σύνδεσης του διυλιστηρίου με την πόλη των Σερρών, αξίας 1.380.000!


Οι καθημερινές νίκες για τον Σερραίο Δημότη συνεχίζονται!