Δικηγορικά γραφεία «ξεσαλωνουν» σε δανειολήπτες

Τα χρηματικά πρόστιμα που έπεφταν παλαιότερα σε ειδικές εταιρείες που αναλαμβαναν δάνεια τραπεζών για ενοχλήσεις στους δανειολήπτες, μάλλον δεν τα σκέφτονται δικηγορικά γραφεία.

Έτσι εξηγείται τελικά, αφού γραφεία από Αθήνα που έχουν αναλάβει τα δάνεια των τραπεζών, ενοχλούν συνέχεια δανειολήπτες στις τηλεφωνικες κλήσεις.

Την καταγγελία έκανε στο FONH.GR η κα Ν.Κ (τα στοιχεία της είναι διαθέσιμα σε εμάς) κάτοικος Σερρών, που μας τόνισε πως είχε πάρει για το μαγαζί της το 2009 δάνειο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο έκλεισε το 2011 και ως άνεργη τώρα αδυνατεί να πληρώσει, ενώ έχει αποπληρώσει τις 30.000 ευρώ και απομένουν οι τόκοι.

«Από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, συμπληρώνουν πάνω από 60 κλήσεις ημερησίως, είτε από κινητά, είτε από σταθερά από Αθήνα. Ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας, οι κλήσεις γίνονται επιτακτικά περισσότερες. Επίσης για να δικαιολογήσουν στις τράπεζες ότι ψάχνουν τους δανειολήπτες, συχνά προσφεύγουν σε αναπάντητες κλήσεις μόνο, για να καταγράφει η κλήση στο κινητό. Αν το σηκώσεις το τηλέφωνο χρησιμοποιούν χιλιάδες δικαιολογίες για να σε πείσουν και απειλούν ότι θα σου πάρουν το σπίτι που έχω υποθηκευμένο, χωρίς να σκέφτονται ότι τρομάζουν τον κόσμο. Πώς να πληρώσω αφού δεν έχω εισόδημα και είναι η πρώτη κατοικία που λένε ότι προστατεύεται».

Μετά από δική μας τηλεφωνικη επικοινωνία με το δικηγορικό γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα, μας είπαν ότι είναι εργάσιμες ώρες που τηλεφωνούν, αλλά για τον αριθμό των οχλησεων ούτε λόγος.

Θυμίζουμε πως εταιρείες που αποδεδειγμένα ενοχλούσαν δανειολήπτες, τους έχουν επιβληθεί βαριά χρηματικά πρόστιμα.