Αχινός: Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά [DRONE]

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε από ψηλά ο φακός του FONH.GR που βρέθηκε από το πρωι στον Αχινό. Οι πρωτόγνωρες εικόνες δείχνουν το πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της καταστροφής. Βρεθήκαμε τις πρωινές ώρες στην περιοχή και καταγράψαμε την αγωνία των κατοίκων αλλά και των αγροτών που ζουν εκεί. Αγανακτισμένοι λένε πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει  αυτή τη φορά να μας προσέξουν για να μην δούμε χειρότερες εικόνες και πριν να είναι πολύ αργά για την περιοχή τους.

Τα χωράφια τους και τα ζώα τους κινδυνεύουν από ώρα σε ώρα. Μόνοι τους όπως μας είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα… Στην επόμενη εικόνα θα δείτε πως τρέχει το νερό ασταμάτητο και με απόγνωση οι αγρότες δεν μπορούν να το σταματήσουν…

Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Την σταδιακή αύξηση της εξερχόμενης παροχής από τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνη αποφάσισαν ομόφωνα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Σερρών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το σταδιακό «άνοιγμα» των θυροφραγμάτων αποτελεί μονόδρομο ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη, η οποία δέχεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες τεράστιες ποσότητες νερού από την γειτονική Βουλγαρία. 

«Η κατάσταση είναι οριακή. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές γι ‘αυτό και πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της παροχής από τα θυροφράγματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι κινητοποιημένος και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους  τους δήμους ώστε να συμβάλουν  και αυτοί σε περίπτωση αστοχίας των αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός, ώστε να συνδράμει με μηχανήματα στο έργο της Περιφέρειας όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, καθώς επίσης η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Οι πολίτες καλούνται για τη δική τους ασφάλεια να μην πλησιάζουν τον ποταμό Στρυμόνα και τα αναχώματα, να απομακρύνουν τα ζώα, τα  μηχανήματα και  τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές καθώς επίσης και να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π. Ε. για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Με τον εικονολήπτη του FONH.GR Γιάννη Κωνσταντινίδη «χτενίσαμε» από ψηλα με drone όλη την περιοχή και όσα είδαμε είναι αποκαλυπτικά… Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… Η καταστροφη φαίνεται μεγαλύτερη από ψηλά…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΨΗΛΑ Η ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

https://www.youtube.com/watch?v=0aEukcMhmcQ&feature=youtu.be

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ VIDEO 

https://www.youtube.com/watch?v=GwdajgUeFqI&feature=youtu.be