«Ασταμάτητη, διαρκής και συνεχόμενη η κοροϊδία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την κατανομή του Ανταποδοτικού τέλους Αιολικών πάρκων»

Ο Υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής & Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε επίσκεψη την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2019, στις περιοχές Λιθοτόπου, Αγκίστρου, Χαροπού για τις οποίες έχει καταθέσει σχετικό Ερώτημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα: «Απαράδεκτη καθυστέρηση στην κατανομή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων για τα έτη 2015-2017».

Ειδικότερα, με τις υπ΄ αριθμόν Α.Π.: 2915/4-2-2016 & 2621/18-10-2018 Ερωτήσεις του, ο κ. Τζελέπης είχε επανειλημμένως τονίσει στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους είναι επιτακτική και επιβεβλημένη πια η ανάγκη απόδοσης στους δικαιούχους του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών πάρκων για τα έτη 2015-2017. Στις 30.5.2019, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετικό δελτίο τύπου διαβεβαίωνε ότι η διαδικασία προχωράει και ότι η κατανομή του ανταποδοτικού τέλους στους δικαιούχους θα πραγματοποιούνταν άμεσα. Επιπλέον, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωναν αυτήν την πληροφορία με ανάλογα «προπαγανδιστικά» δελτία τύπου.

Εντούτοις, στις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, στις εν λόγω περιοχές διαπιστώθηκε ότι καμία αλλαγή δεν έχει συντελεστεί προς αυτήν την κατεύθυνση και οι κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι. Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι στις Σέρρες δικαιούνται ανταποδοτικό τέλος οι κάτοικοι 5 Τοπικών Κοινοτήτων 3 Δήμων και συνολικό ποσό 160.799,22 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον πινακα

Επιπροσθέτως, ο Υποψήφιος Βουλευτής επισκέφθηκε και τον ακριτικό Προμαχώνα, όπου άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την δυσφορία τους για την έξοδο του χωριού στην Εθνική Οδό Προμαχώνας-Θεσσαλονίκη αλλά και για την ένταξη της Κοινότητας του Προμαχώνα στο Ανταποδοτικό Τέλος των Αιολικών πάρκων, από το οποίο εξαιρέθηκε.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής αφού είδε και συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καθημερινά και συνέχεια συναντώ αγανακτισμένους πολίτες, εξαγριωμένους συντοπίτες μου, οι οποίοι έχουν απηυδήσει από την εξαπάτηση, τα ψέματα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανεπίτρεπτο να μην λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι τα ποσά που δικαιούνται. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ασυδοσία. Θα είμαι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους κατοίκους των περιοχών προκειμένου να συνεργαστούμε από κοινού για την άμεση διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος».