Απλά μαθήματα δημοσιογραφίας-Αποψη του Κώστα Δελή

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού, γράφω αυτές τις γραμμές. Ένας δημοσιογράφος κυνηγά την είδηση. Όταν την μάθει, πρέπει να την διασταυρώσει και αν την φιλτράρει σωστα, τότε την δημοσιευει σε όποιο μέσο εργάζεται. Αυτά τα έλεγα ως καθηγητής Δημοσιογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών. Φυσικά δεν θα είχε νόημα, αν εγώ ο ίδιος δεν τα τηρώ όλα αυτά.

Αλίμονο αν περιμέναμε σε κάθε θέμα την επίσημη ανακοίνωση κάθε ομαδας. Τότε δεν θα ήμασταν δημοσιογράφοι, αλλά διεκπεραιωτες!!!

Την Τρίτη αποκαλύψαμε το ότι φεύγει ο μέχρι πρότινος προπονητής Νίκος Νεντιδης και έρχεται στον Πανσερραϊκό ο Άγγελος Διγκοζης.

Η διοίκηση δεν μπόρεσε να διαψεύσει τις ειδήσεις αυτές, ωστόσο μία ημέρα μετά τις επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Νίκος Νεντιδης μου είπε πως είχε παραιτηθεί από την Κυριακή μετά τον αγώνα με τον Άρη Αβατου και πώς την Τρίτη ανακάλεσε. Το τι έκανε η διοίκηση δεν κατάλαβα ειλικρινά. Ο ίδιος ο κ Κατσαβάκης στην παρουσίαση προπονητη είχε αναφέρει για… Νεντιδη 3ετιας με βάση και το πλάνο της ομάδας. Τελικά ήταν Νεντιδης 5 αγωνιστικών.

Η δεύτερη ανακοίνωση της διοίκησης θα έπρεπε να μην βγει ποτέ. Έκανε λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα, που τελικά είχαν υπόσταση. Δεν έκανε λέει προπόνηση ο Διγκοζης το πρωί, τελικά έκανε το απόγευμα και τους εκθέτει ακόμα πιο πολύ.

Και έτσι όπως γράφτηκε μπέρδεψε και κάποια site, που κατάλαβαν πως δεν θα έρθει ούτε ο Διγκοζης, αλλά άλλος προπονητης.

Στην δουλειά αυτή απέκτησα δύο πτυχία Δημοσιογραφίας, ένας Γενικής και ένα Αθλητικής και δυστυχώς εργάζονται άτομα στον χώρο που απλά βαφτίστηκαν δημοσιογράφοι από το ΜΜΕ τους.

Στον Πανσερραϊκό έχω ζήσει πολλά τα 15 χρόνια που κάνω ρεπορτάζ, να μας κλείνουν τις πόρτες, να μην θέλουν να βγάζουμε φωτό, να βγάζουν ειδήσεις Αθηναίοι συνάδελφοι, που τις έδιναν από τα γραφεία. Κακώς κάποτε κρατούσα μια είδηση που την είχα πρώτος, δηθεν για να προστατέψω την ομάδα και μετά την έβγαζαν λίγο μετά… Άλλοι!!

Έτσι λοιπόν αξιότιμε κ.Εφορα της ομαδας, δεν θα περιμένω τις μελισταλακτες ανακοινώσεις σας, αυτά τα κάνουν άλλοι…

Copy-paste Δημοσιογράφους θέλετε?

Τις αποφάσεις για αλλαγή προπονητή τις πήρατε εσείς, αν θα δικαιωθείτε θα το δείξει ο χρόνος και τα αποτελέσματα.