Απίστευτο! Του ήρθε κλήση για παράβαση μετά από… 17 χρόνια!

   Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Σερραίος πολίτης όταν είδε πως το ατομικό ειδοποιητήριο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που του ήρθε ξαφνικά, ήταν πριν από 17 ολόκληρα χρόνια! Η ημερομηνια της κλήσης για παράβαση έγραφε 18/02/1998 και το ποσό το οποίο έπρεπε να πληρώσει εν έτει 2015 ανέρχεται στα 44.02 ευρώ! Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του Ι.Χ. προφανώς βρέθηκε εκείνο το διάστημα στη Θεσσαλονίκη και από ότι φαίνεται παρανόμησε, ομώς αντί να πληρώσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα το πρόστιμο που του αναλογεί, του έστειλαν «ραβασάκι» 17 χρόνια μετά… Η τραγελαφική ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δείχνει τα «αντανακλαστικά» του… Καλλικράτη! Το πάθος, η συνέπεια και η ταχύτητα των υπαλλήλων είναι χαρακτηριστική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας. Η Διεύθυνση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν ξέχασε ποτέ την παράβαση.

   Ο Σερραίος άτυχος θα έλεγε κανείς οδηγός δεν μπορούσε να θυμήθει τι έκανε τότε στη Θεσσαλονίκη μιας και όπως λέει «Ήμουν νέος και γέρασα. Δεν χρησιμοποιώ πλέον αυτό το αμάξι…»  Το χειρότερο όπως μας είπε είναι πως τότε αντί για ευρώ είχαμε τότε δραχμές. Έτσι οι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης αξίζει να τονιστεί πως δεν ξέχασαν την παράβαση μια χιλιετία πριν και μάλιστα υπολόγισαν το ποσό και μάλιστα το μετέτρεψαν με το σημερινό νόμισμα της χώρας μας, εξ ού και το 44.02 ευρώ! Απλά αναφέρουμε, πως στη Γερμανία το πρόστιμο το πληρώνει ο παραβάτης μέσα σε ένα διάστημα 60 ημέρων και και στην Ελλάδα μπορεί και μετά από πολλά χρόνια…

   Η κωμικοτραγική ιστορία έβαλε σε σκέψεις τον Σερραίο πολίτη πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης χάνοντας τα διαθέσιμα του ψάχνει να μαζέψει χρήματα από όλους όσους παρανόμησαν και τόσα χρόνια δεν μερίμνησε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. «Προφανώς οι υπάλληλοι «ξέθαψαν» από τα συρτάρια των υπογειων του Δημαρχείου τα παλιά πρόστιμα και με την πρώτη ευκαιρία τα έστειλαν», μας είπε χαρακτηριστικά. Το πιο ανησυχητικό είναι πως η κλήση προειδοποιεί τον οφειλέτη πως αν δεν τακτοποιήσει το ποσό σύντομα τότε θα πληρώσει τις νόμιμες προσαυξήσεις των ετών και πως δεν θα λάβει την φορολογική ενημερότητα!

   Ο Σερραίος πολίτης δεν ξέρει τι να κάνει μετά από αυτή την κλήση. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;