ΑΜΦΙΠΟΛΗ 2014: Δείτε το Trailer του νέου ντοκιμαντέρ – VIDEO

 Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την Αμφίπολη ετοιμάζει η δημιουργική ομάδα του FONH.GR το οποίο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τον Απρίλιο και στη νέα παραγωγή συμμετέχουν Σερραίοι δημοσιογράφοι, μουσικοί και ζωγράφοι.

   Τίτλος του ντοκιμαντέρ… «Αμφίπολη 2014»!

Ο τίτλος προσδιορίζει τη χρονιά σταθμό για το Νομό Σερρών μετά και το καλοκαίρι του 2014 οπότε και άρχισε όλος ο πλανήτης να μιλά και να ασχολείται με τις ανασκαφές της ομάδας της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Κατερίνας Περιστέρη που έφεραν στο φως τους ανεκτίμητους θησαυρούς της Μακεδονικής γης.

   Αξίζει να σημειωθεί πως και η ΚΕΔΗΣ αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια προβολής της Αμφίπολης μέσω του ψηφιακού Μουσείου Τύπου Σερρών (mtser.gr) το οποίο και θα συμμετέχει τελικά στην παραγωγή αποκαλύπτοντας δημοσιεύματα εφημερίδων όπως και αναρτήσεων γνωστών ιστοσελίδων για την ανασκαφή από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών συμμετέχει με τους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους οι οποίοι κατά τη διάρκεια της περιόδου έχουν ασχοληθεί με την Αμφίπολη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας.

   Την έρευνα έχει αναλάβει ο Γιάννης Δελής και την παρουσίαση-αφήγηση η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Νάβαλη. Στο ντοκιμαντέρ δημοσιογράφοι και πολιτικοί μιλούν για την Αμφίπολη και τα ξεχωριστά ευρήματα της.

   Ο Σερραίος Ζωγράφος Χριστόφορος Μελλίδης σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια στο εργαστήριο του την μακέτα, ενώ στα άμεσα σχέδια του είναι να δημιουργήσει και μια νέα συλλογή με θέμα τις ανασκαφές που συγκλόνισαν τον κόσμο.

   Οι Σερραίοι μουσικοί Γιάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Παπουτσής ήταν αυτοί που έγραψαν μουσική για το ντοκιμαντέρ. Τα μουσικά κομμάτια τους δένουν αρμονικά με τις εικόνες από τη Μεσολακκιά, τον Λόφο Καστά και το Λιμάνι της Αμφίπολης.

   Μοναδικές εικόνες από την περιοχή με τους εικονολήπτες να αποτυπώνουν την ομορφιά της περιοχής και τον Γιάννη Κωνσταντινίδη χειριστή του drone να μας δείχνει την πόλη των Σερρών, αλλά και την Κερκίνη από ψηλά! Ο Κώστας Νάβαλης είναι αυτός που θα μοντάρει το υλικό συνδέοντας ήχους και εικόνες.

   Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στις Σέρρες, στη Μεσολακκιά, στο Λόφο Καστά, στον Στρυμόνα, στο Λιμάνι Αμφίπολης, στην Κερκίνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα! Γυρίσματα για τις ανάγκες του αφιερώματος έγιναν όμως και στη Δοϊράνη των Σκοπίων, στη Γευγελή, αλλά και στη Βουλγαρία.

    Ένα χρονικό της ανακάλυψης για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη με εικόνες και αφηγήσεις έλειπε και το νέο ντοκιμαντέρ που θα δουμε σύντομα στοχεύει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί, αλλά παράλληλα και να διαφημισει με τον καλύτερο τρόπο το Νομό Σερρών σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη δύναμη της εικόνας και της ιστορίας.

Εντυπωσιακές εικόνες από το Λιμάνι της Αμφίπολης Σερρών

Το αριστουργηματικό σχέδιο του Ζωγράφου Χριστόφορου Μελλίδη

Ο Γιάννης Δελής πραγματοποίησε μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα γύρω από τις ανασκαφές

Η Μαρία Νάβαλη ανέλαβε την παρουσίαση και την αφήγηση του Ντοκιμαντέρ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έγραψε τη μουσική

O Κωνσταντίνος Παπουτσής έγραψε τη μουσική με τίτλο «The Soul of Amfipolis»

O χειριστής του Drone Γιάννης Κωνσταντινίδης 

Γυρίσματα με τον Ανέστη Κιρκασιάδη

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TRAILER Ή ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

https://www.youtube.com/watch?v=LnMpNVfVEqk&feature=youtu.be